Bunu yapan kiracı yandı ‘Mahkemeden hapis cezası kararı’

Bunu yapan kiracı yandı ‘Mahkemeden hapis cezası kararı’
Mahkemeden kiracıya hapis cezası kararı verildi. Bunu yapan kiracı yandı.

Kiracı ev sahibi kavgaları hız kesmeden devam ediyor. 1 Eylül 2023 yılında başlayan arabuluculuk uygulaması kiracı ve ev sahipleri arasındaki sorunu mahkemeye gitmeden çözmeye çalışsa da bazı olaylar mahkemeye taşınmaya devam ediyor.

İstanbul'da yargı makamlarına taşınan ev-sahibi kiracı anlaşmazlıklarından biri ise şaşkınlık yarattı.

Bu sefer kiracının akıl almaz oyunu şeytana bile şapka çıkarttı. Ev sahibi ve kiracı davasında tahliye taahhütnamesinde sahte imza kullanıldığı iddiası ve bu iddianın gerçek çıkmaması sebebiyle olay "iftira" davasına döndü.

644908364e3fe1124c6201e2.webp

EV SAHİBİNE SORUŞTURMA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kiracı Basri A, ev sahibi Kemal G'yi, imzasını taklit etti. Sahte taahhütname ile kendisine tahliye davası açtığı iddiasıyla savcılığa şikayette bulunan Bahri A.’nın başvurusu üzerine Kemal G. hakkında "özel belgede sahtecilik" suçundan soruşturma açıldı.

İMZANIN KİME AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma üzerine savcılık, tahliye taahhütnamesini, kiracı ve ev sahibinin imza örneklerinin karşılaştırılması yapılması için bilirkişiye gönderdi. Yapılan incelemeler doğrultusunda atılan imzanın kiracı Basri A'ya ait olduğu ortaya çıktı.

ozel-belgede-sahtecilik-sucu-nedir.jpg

İmzanın kiracıya ait olduğu tespit edilmesi üzerine savcılık, ev sahibi hakkında takipsizlik kararı verdi. Kiracı Basri A. hakkında ise "iftira" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan Basri A, kirayı ödeyemediği için ev sahibi tarafından rahatsız edildiğini ve hakkında icra takibi başlatıldığını söyledi. İfadesinin devamında ev sahibinin bir tahliye taahhütnamesi gerekçe göstererek hukuk mahkemesinde tahliye davası açtığını belirtti.

SANIK BERAATİNİ İSTEDİ

Taahhütname imzalamadığını, 3 yıl önce evi kiralarken emlakçıda imzaladığı evraklardan birinin taahhütname olabileceğini iddia eden Bahri A., belgedeki imzanın kendisine ait olmadığını, evrakın düzenlendiği tarihte başka bir yerde bulunduğunu ispat edebileceğini savundu. Bahri A. İddiaları ret ederek beraat talep etti.

kesin-olarak-karar-verildi-denilen-mahkeme-kararlari-aslinda-tam-olarak-kesin-degildir-b872e.webp

10 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, ev sahibi hakkında haksız yere soruşturma açılmasına sebebiyet verdiği için sanığı "iftira" suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı erteleyerek sanığın 1 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmederken, ayrıca sanık Bahri A.’ın ev sahibinin avukatına 17 bin 900 lira vekalet ücreti ödemesini de karar verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.