Fatih Altaylı hükümetin emekli planını ifşa etti 'Tarih ve rakam belli oldu'

Fatih Altaylı hükümetin emekli planını ifşa etti 'Tarih ve rakam belli oldu'
Gazeteci Fatih Altaylı, emeklilere sevindirici haberi vererek emekli maaşlarına yapılacak ek zam için hem tarih hem de oran verdi.

Ek zam ile birlikte SSK VE Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranından zam yapılmış, en düşük emekli maaşı ise 7500 liradan 10 bin liraya yükselmişti.

Emekli maaşlarına yapılan zam emekliler tarafından yetersiz bulunmuş ve tepki çekmişti. Gazeteci Fatih Altaylı, emeklilere sevindirici haberi Youtube kanalından verdi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçim öncesi AK Parti’nin İstanbul Adayı Murat Kurum ve Ankara Adayı Turgut Altınok’un emeklilere yönelik vaatlerini değerlendiren Altaylı ‘Seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali çok kuvvetli’ dedi.

BÜYÜK ZAM GELİYOR

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25 zammın yetersiz olduğunu ve vatandaşlar arasında kızgınlık yaratığını vurgulayan Altaylı “Seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkun olmasın. Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.” ifadelerini kullandı.

KURUM VE ALTINOK’UN VAATLERİ

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, seçim vaatleri arasında ihtiyaç sahibi emeklilere her ay 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağını açıklamıştı. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok ise seçildiği takdirde Ankara emekliye haklarını vereceklerini ifade etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.