O hisseye flaş yasak 'Borsada fiyatı tavan yapmıştı'

O hisseye flaş yasak 'Borsada fiyatı tavan yapmıştı'
Borsa İstanbul tarafından bir hisse hakkında yasak kararı alındığı açıklandı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yapılan açıklamada geçtiğimiz haftanın son işlem gününde hisse fiyatı 118,60 TL’ye ulaşarak tavan yapan Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BURVA) payları hakkında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında yasak kararı alındığı açıklandı.

KAP’a bildirilen yasak kararında şu ifadelere yer verildi; Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BURVA.E payları 29/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

BURVA payları yasak kararının ardından haftaya yüzde 8 değer kaybederek başlayarak, 100,700 TL’den işlem görüyor.

EMİR PAKETİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, şu önemli düzenlemeleri içermektedir: "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması". Bu tedbirler, VBTS (Varlık Bazlı Tedbir Sistemi) kapsamında önceki aşamalarda belirlenmiş olan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri gibi mevcut payda düzenlemelerine ek olarak uygulanacaktır. Bu kapsamda, ilgili paydaşlar için halihazırda yürürlükte olan ve VBTS'nin önceki aşamalarında belirlenen tedbirler, emir paketi tedbirleri süresince de devam edecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.