En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan emeklilere açıklama

En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan emeklilere açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin maaşlarına artışların yapılacağı kararı sonrası konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına yapılan artışlardan sonra sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve TBMM’ye sunulacak olan ilave artışlar emeklilerimiz için hayırlı olsun. Bu oran sadece ilk 6 ay içindir. 6 aylık artış oranı dahi yıllık beklenen enflasyonun üzerindedir. Temmuz'da gerçekleşecek yasal artışlarla, yıllık artış oranları tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacak”

56456445.jpg

Yılmaz, ayrıca paylaşımını şu şekilde devam ettirdi:

"Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ilave 5 puan ile birlikte ilk altı ay artış oranı yüzde 42,6 olacaktır. Bu orana rağmen aylığı 10 bin TL’nin altında kalan emeklilerimizin aylıkları yasal düzenleme ile 10 bine çıkarılacaktır. Böylece kök maaş düşüklüğü nedeniyle artış almayan emeklimiz olmayacaktır. Yasal kurallar gereği Emekli Sandığı mensupları Temmuz ayında enflasyon farkı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri gerçekleşecek enflasyonun tamamı kadar artış almış olacaklardır."

44564.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.