İsrail ve Hamas anlaştı ‘Çarşamba günü başlıyor’

İsrail ve Hamas anlaştı ‘Çarşamba günü başlıyor’
İsrail ve Hamas, Fransa ve Katar’ın arabuluculuğu ile anlaşmaya vardı.

İsrail 7 Ekim’den bu yana saldırılarına devam ediyor. Saldırılarda İsrail ordusu günümüze kadar 23 binden fazla Filistinliyi katletti.

İsrail ve Hamas, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Gazze'deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne ara verdi. Sonrasında ateşkesi 3 gün daha uzatmalarının ardından 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı.

Ateşkesin ardından İsrail saldırılarına devam ederken Gazze’de bir gelişme yaşandı. Gelişmeyi Katae yazılı yaptığı bir açıklamayla duyurdu. İsrail ve Hama arasında bir anlaşma sağlandı.

thumbs-b-c-d892aeb28fd7b48fe495afc7e6855ad8.jpg

Katar, İsrail güçleri ile Hamas arasında Gazze'deki esirlere ilaç teslimi yapılması karşılığında, bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım girişini yönelik bir anlaşma sağlandığını kamuoyu ile paylaştı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ DEVREYE SOKULUYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi x hesabı üzerinden Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilaç dağıtımının çarşamba günü başlayacağını belirtilen paylaşım yapıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, bu anlaşmanın, Katar ile Fransa’nın arabuluculuğu sayesinde olduğu kaydedildi.

0d030c10-65ba-11ee-a0c8-ab8a89e71afa.jpg

Bakan Ensari yaptığı yazılı açıklamada anlaşmanın detaylarını anlatırken Katar'ın Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirme noktasında bölgesel ve uluslararası ortaklarla çalışmalara devam ettiğinin altını çizdi.

FRANSA'DA İLAÇ SATIN ALINACAK

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre ise İlaçların transfer süreci, Mossad Şefi David Barnea'nın İsrailli esirlere ilaç temin edilmesi konusunda Katar ile anlaşmasının ardından gerçekleşeceği belirtildi.

Açıklamada Çarşamba günü, Katar Hava Kuvvetlerine ait iki uçak, kaçırılanların tıbbi ihtiyaçları doğrultusunda İsrail'de hazırlanan listeye göre Fransa'dan satın alınan ilaçları taşımak üzere Mısır'a doğru havalanacağı ifade edildi.

israil-askeri-aa-2128277.jpg

Devamında ise uçakların Mısır'a ulaştığında Katar temsilcilerinin ilaçları Gazze Şeridi'ne, oradan da nihai varış noktasına taşınacağı aktarıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.