Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Emperyalizm  ve sivil askerleri

Gazete ve televizyon haberlerinde, ABD ve Rusya'dan bahsedilmeyen gün yok. Putin'in Rusya'sında, eskiden Sovyetler Birliği vardı. Resmi adıyla Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB). Lenin önderliğinde 1917'de kuruldu ve 1992 yılına dek sürdü. Şimdi de Putin yönetimi var. ABD'yi alt ederse Dünya lideri olma hevesinde… Köşemizin konusu ise bu kez ABD.

*

Hukukçu, araştırmacı yazar Hüseyin Özbek, "Emperyalizmin sivil askerleri" adlı araştırmasında, "ABD emperyalizminin eko nomik ve siyasal çıkarları doğrultusunda SSCB'nin çöküşü sonrası dünyayı yeniden biçimlendirmeye çalıştığını" belirtiyor.

ABD'nin, Sosyalist bloğun yer almadığı yeni denklemde tüm insanlığa kapitalizmi, "ekonomik hukuksal ve siyasal boyutlarıyla kutsanmış bir tercih olarak dayattığını" anlatan Özbek, "Küreselleşmenin neoliberal ideologlarının ise bu dayatmaya Yeni Dünya Düzeni dediklerini" anımsatıyor.

Özbek, bu arada Dünya gündeminde Türkiye'nin yerini sorgularken, "Ülkemizdeki bitmek bilmeyen darbe tartışmaları, asker karşıtı kampanyalar, ortaya saçılan kozmik sırlar, ABD'nin Yeni Dünya Düzeni algılanmadan anlaşılamaz" diyor.

 

*

Yurdumuzda belli bir kesim, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet olarak kurulmasını hazmedememektedir. Adında geçen 'Türk' kelimesinden rahatsız olmaktadırlar. Bu arada emperyalizm boş durmamakta, bazı İslami cemaatleri kullanarak "Türk" adının silinmesi, unutulması için kullanmaktadır.  Cami imamlarının, din adamlarımızın yaptıkları dua ve vaizlerde "Türk milleti" dememeye özenle dikkat ettikleri görülmektedir. Dünya ve İslam tarihinde önemli bir yeri olan Türk ulusu hakkında 'Din' kullanılarak yapılan bu Türk düşmanlığının nedeni özellikle araştırılmalıdır. Örnek olarak şunu verebiliriz. Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram, Ahmet Yesevi gibi birçok unutulmaz Türk büyükleri, herhangi bir dini cemaate sorun 'severiz, sayarız' derler ama hep ikinci planda tutulurlar. Türk olmayan din adamları sürekli ön plana çıkarılır.

*

Hüseyin Özbek de, emperyalizmin sivil askerlerinden bahsederken şöyle diyor: "Türk halkı açısından milli kimlik özelliği taşıyan din algısını değiştirmeden milli duyarlılığın yok edilemeyeceğini anlayan emperyalizm, uzun süredir aradığı çözüme ulaşmanın keyfini sürmektedir."

Türk milletinin inancına saldırıldığını, 'kutsal kitap' yerine bazı Hoca Efendilerin Türk milletine model olarak gösterildiğine değinen Özbek, sözlerine şöyle devam ediyor: "Modelleştirilen Hoca Efendinin tercihlerini benimseyen Klonlanmış Müslümanların ortaya çıkmasıyla Türk ulusu tarihinin en tehlikeli inanç yarılmasını yaşamaktadır."

Özbek, burada, kendi ulusuna ve devletine düşman olmuş bazı cemaatlerden isim vermeden bahsederken sözlerini şöyle tamamlıyor: "Emperyal tekkelerin klonlamış müntesipleri de hiç kuşkusuz tarihe layık oldukları biçimde geçeceklerdir."

*

Hüseyin Özbek'in geçtiğimiz kasım ayında Doğu Kitabevi'nden "Utancı Anıtlaştırmak" adlı bir yapıtı çıktı. Kitap önemli bilgileri içeriyor.

Esen kalın.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları