Emekli ve memura Hükümetin ne vereceği belli oldu Özgür Erdursun'dan son dakika açıklaması

Emekli ve memura Hükümetin ne vereceği belli oldu Özgür Erdursun'dan son dakika açıklaması
İsabetli açıklamaları ile adından söz ettiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli ve memurun ne istediğini, hükümetin ise kaç TL zam vereceğini açıkladı.

Memur ve emekli zammını belirleyecek 6 aylık enflasyon oranı ortalaması için gereken son Aralık ayı enflasyon rakamını da tahmini veren Özgür Erdursun, emekli ve memuru verilecek enflasyon farkı ve en düşük emekli maaşına yapılacak düzenlemeyi açıkladı.

para1200.jpg

Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zammın ardından emekli ve memura da aynı oranda zam yapılacağı konuşuluyor. Ancak memur ve emekli memurların ellerine geçecek zamlı maaş asgari ücretlininkinden farklı olacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bütün eklentileri hesap ederek emekli ve memura yapılacak zammı açıkladı.

emekliler.jpg

6 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE EN FAZLA YÜZDE 38 OLUR


Temmuz enflasyonu yüzde 9.49, Ağustos enflasyonu yüzde 9,09, Eylül enflasyonu yüzde 4.75, Ekim enflasyonu yüzde 3.43, Kasım enflasyonu ise yüzde 3.28 olarak gerçekleşmişti. Özgür Erdursun Aralık enflasyonunu ise yüzde 3 ile yüzde 3.5 arasına hesapladı.

Bu hesaplamaya göre Özgür Erdursun 2023'ün 6 aylık enflasyon oranını yaklaşık yüzde 38'lik bir farkla maaşlara yansıtılacağını söyledi.

BAĞKUR VE SSK EMEKLİLERİ YÜZDE 38 ENFLASYON FARKI ALIR

Özgür Erdursun SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşlarını şimdiden yüzde 38 zam üzerinden hesap edebileceklerini belirtti.

MEMUR VE MEMUR EKMEKLİLERİNİN TOPLU SÖZLEŞME FARKI DA EKLENECEK

BAĞKUR VE SSK emeklilerinden farklı olarak memur ve memur emeklilerinin yüzde 38'lik enflasyon farkının üzerine yüzde 9'luk toplu sözleşme zammını da maaşlarına ekleneceğini belirten Özgür Erdursun, memur ve emeklinin yüzde 47 oranında maaş zammı olacağını hesapladı.

BİR DE REFAH PAYI VAR

Emekli maaşlarına Ocak 2023 ve Temmuz 2023'te olduğu gibi bir de refah payı ilavesi olacağını hatırlatan Erdursun ancak emeklinin bir de seyyanen zam beklentisi olduğunu söyledi. Hükümetin hem seyyanen zam hem de refah payını aynı anda vermeye yanaşmayacağını vurgulayan Erdursun hangisinin daha avantajlı olacağını da açıkladı.

YA SEYYANEN ZAM YA REFAH PAYI

Bu durumda hükümet seyyanen zam verirse refah payı vermeyecek. Ancak en düşük emekli aylığı ve diğer aylıklar ciddi anlamda artacak. .

Hükümetin sadece refah payı vermesi durumunda en düşük emekli maaşı kademeli 4.000 TL'ye kadar seyyanen artmış olacak. 7.500TL'ye kadar emekli aylığı alanlara seyyanen zamdan yararlanır, 7500 TL üzerinde maaş alanların ise bir avantajı olmayacak. Ancak en düşük emekli aylığı 11 bin ile 12 bin arasında bir rakama çıkmış olacak.

ERDURSUN YÜZDE: 50 DIŞINDA BİR İYİLEŞTİRME BEKLEMİYORUM

2024 yılı en düşük emekli aylığı beklentisini kök aylığa yapılacak yüzde 50 oranında zam olarak açıklayan Erdursun en az emekli maaşı olan 7.500TL'nin 11.250 TL 'ye çıkarılacağını bunun da yüzde 38 enflasyon farkı+ yüzde 12 refah payından oluşacağını söyledi.

Erdursun, yüzde 50 dışında bir iyileştirme beklemediğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.