Fatih Altaylı'ya iki ayrı soruşturma İfade verecek

Fatih Altaylı'ya iki ayrı soruşturma İfade verecek
Gazeteci Fatih Altaylı, yaptığı 'eline sağlık' paylaşımının ardından hakkında açılan iki ayrı soruşturma kapsamında ifade vermeye çağırıldı.

Fatih Altaylı'ya 'suçu ve suçluyu övme' suçundan ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan iki ayrı resen soruşturma açıldı. Fatih Altaylı iki soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı.

Fatih Altaylı 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün sonrasında İsmail Aydemir'e yumruk atan E.A'ya ilişkin olardak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Eline sağlık" demişti. Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımı "suçu ve suçluyu övme" suçu kabul ederek Fatih Altaylı hakkında resen soruşturma açtı.

AYRI BİR SORUŞTURMA DA YOUTUBE YAYINI İÇİN AÇILDI

Diğer yandan Başsavcılık Fatih Altaylı hakkında, youtube üzerinden Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da düzenlenen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik sarf ettiği sözleri dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan bir resen soruşturma daha açtı.

Fatih Altaylı şüpheli sıfatıyla iki soruşturma dahilinde ifade verecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.