O hisselere yatırım yapanlar yaşadı '2024’te çuval çuval para dağıtacaklar'

O hisselere yatırım yapanlar yaşadı '2024’te çuval çuval para dağıtacaklar'
2024 yılında Borsa İstanbul’da en çok kar payı (temettü) dağıtması beklenen hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılın ilk işlem gününü 2,06 değer kazanarak 7.624,29 puan seviyesinde tamamladı. BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 154,11 puan artış gösterdi.

Sektör endeksleri arasından en çok kazandıranlar sırasıyla bilişim, bankacılık ve holding endeksi oldu. Sektör endeksleri tek değer kaybeden ise spor oldu.

Borsa yeni yıla pozitif başlaması yatırımcıları memnun ederken, yeni yılda en çok temettü dağıtıcak şirketler merak konusu oldu.

Borsa İstanbul’un önemli aracı kurumları arasında İş Yatırım tarafından yayınlanan rapora göre 2024 yılında en çok temmettü dağıtması beklenen 9 hisse belli oldu.

İş yatırım tarafından hazırlanan rapora göre 9 hisse temettü verimine şöyle sıralandı:

HİSSE KODU2024 TEMETTÜ VERİMİ (%)
Doğuş Otomotiv (DOAS)20,17
Tüpraş (TUPRS)11,95
Türk Traktör (TTRAK)10,59
Vestel (VESBE)10,22
Enerjisa (ENJSA)9,49
Ford Otosan (FROTO)8,53
TSKB (TSKB)8,51
Yapı Kredi Bankası (YKBNK)7,87
Akbank (AKBNK)7,69

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü terimi şirket hissedarlarına dağıtılan kar payını ifade eder. Şirketler, yıllık faaliyet sonuçlarına göre elde ettikleri karın bir kısmını hissedarlarına temettü olarak ödeyebilirler. Temettü, bir hissedarın sahip olduğu hisse senedi miktarına göre paylaştırılır.

Temettü ödemesi, bir şirketin karını pay sahipleriyle paylaşma şeklidir. Şirketin yönetim kurulu, genel kurulun onayı ile belirlenen tarihlerde ve oranlarda temettü ödemesi yapabilir. Temettü, hisse senedi yatırımcıları için bir gelir kaynağıdır ve aynı zamanda şirketin başarısını ve karlılığını gösteren bir gösterge olarak da değerlendirilebilir.

Her hissedar, sahip olduğu hisse senedi oranında temettü alır. Temettü ödemeleri genellikle nakit veya ek hisse senetleri şeklinde yapılabilir. Temettü miktarı, şirketin karlılığına, sermaye yapısına ve finansal durumuna bağlı olarak değişebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.