Erdoğan emekliler için talimatı verdi ‘Mehmet Şimşek ve Vedat Işıkhan harekete geçti’

Erdoğan emekliler için talimatı verdi ‘Mehmet Şimşek ve Vedat Işıkhan harekete geçti’
2024 memur ve emekli zamları için enflasyon farkı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Şimşek ve Vedat Işıkhan’a talimat verdi.

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği haber geldi. TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verilerine göre 6 aylık enflasyon farkı kesinleşti.

TÜİK aralık ayı enflasyonunu aylık yüzde 2,93, yıllık yüzde 64,77 olarak açıkladı. Buna göre emekli maaşı ve memur zammı için kritik öneme sahip olan enflasyon farkı ortaya çıkmış oldu.

6491729d86b24708ec4bc58b.webp

TÜİK’in Aralık ayı enflasyonunu yüzde 2,93 olarak açıkladı. Buna göre memur, emekli, dul-yetim, en düşük emekli maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kıdem tazminatı gibi kalemlerde yapılacak zam için enflasyon ortaya çıkmış oldu.

Memur ve emekli maaşlarında baz alınacak 6 aylık enflasyon farkı 37,57 olarak hesaplandı. Emekli ve memur maaşlarını yapılacak zam bu enflasyon verisine göre hesaplanacak.

ERDOĞAN ŞİMŞEK VE IŞIKHAN'A TALİMAT VERDİ

Bu gelişmelerle beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşı için talimat verdiği öğrenildi.

cumhurbaskani-erdogandan-onemli-telefon-gorusmesi-1630852717-323.webp

Cumhuriyet'in 100'ncü yılına özel olarak verilen 5 bin TL ikramiyeden umduğunu bulamayan emekliler 2023 yılı içerisinde seyyanen zam da alamadı.

Yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zammı bekleyen emekliler enflasyon farkının ortaya çıkmasıyla birlikte gözünü hükümete çevirdi.

Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekli ve memur zammı için hazırlıkların biran önce tamamlanmasını istedi.

vedat-isikhan-aa-2056110.jpg

Ayrıca Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e düşük gelir grubu düzenlemeler yapmasını ve bütçe sınırlarını sonuna kadar zorlaması ile ilgili talimat verdiği ortaya çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.