Mehmet Şimşek 29 yıllık sistemi kaldırdı 'Sessiz sedasız sona erdi'

Mehmet Şimşek 29 yıllık sistemi kaldırdı 'Sessiz sedasız sona erdi'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 29 yıldır uygulanan sistemi sessiz sedasız yürürlükten kaldırdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 28 Aralık'ta yürürlüğe giren yeni bir yasa ile Danıştay kararına rağmen götürü gider uygulamasını resmen kaldırdı.

Gider uygulamaları, mükelleflerin yurt dışındaki faaliyetlerinde belgesi olmayan giderlerin, sağlanan hasılatın belli bir kısmını geçmemek şartıyla ticari kazançlarından düşmesini sağlıyordu.

28 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Ocak’tan itibaren kazançlara uygulanmak üzere götürü gider uygulamasına son verdi.

UYGULAMA TAMAMEN KALDIRILDI

Ekonomi yazarı Abdullah Tolu, yeni karar ile birlikte yapılan değişiklikle ihracat, yurt dışında inşaat, taşımacılık sektörlerinde vergi mükellefleri için sıkıntı yaratabileceğini vurguladı. Tolu yazısında Danıştay’ın götürü gider uygulamasını iptal ettiği belirtti. Maliye Bakanlığı’nın ise bu karara uymak yerine yeni bir yasa ile uygulamayı kaldırdığını söyledi.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695-002.jpg

29 YILLIK SİSTEM SESSİZ SEDASIZ SONA ERDİ

Abdullah Tolu'nun yapılan değişiklikle 29 yıllık bir sistemin sona erdiğini ve yeni alınan kararda, ilgili sektörlerden bir ses çıkmadığının altını çizdi.

2024 yılı Ocak ayından itibaren bu avantajdan yararlanmanın sona ermesiyle birlikte artık mükellefler belgelendirilemeyen giderleri için götürü gider uygulamasından faydalanamayacak. Tolu'nun ifadesiyle, bu değişiklikle vergi avantajı sessiz sedasız kalkmış oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.