Elon Musk ne yapacağını şaşırdı: Twitter kurucusunun yeni uygulaması listeleri altüst etti!

Elon Musk ne yapacağını şaşırdı: Twitter kurucusunun yeni uygulaması listeleri altüst etti!
Dünyaca ünlü Twitter platformunun kurucusu, Bluesky uygulamasını tanıtmasının ardından yeni bir rekora koşuyor.

Shiftdelete''de yer alan habere göre; Sosyal medya platformlarının başında gelen Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından uygulama üzerinde birçok hamlelerde bulundu. Twitter kullanıcılarını bezdiren Musk, kan kaybetmeye başladı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrasında, birçok kullanıcı alternatif bir sosyal medya platformu arıyordu. Twitter kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey tarafından geliştirilen Bluesky isimli yeni uygulama ise indirme rekorları kırmaya başladı. Davetiye tabanlı çalışan hizmet, Android ve iOS‘ta kullanılabilir.

İKİ UYGULAMA ARASINDA REKABET KIZIŞIYOR

Jack Dorsey, geçtiğimiz ay Twitter benzeri yeni uygulamasını kullanıma açtı. Davetiye koduyla giriş yapılabilen Bluesky, iPhone’da dikkat çeken bir indirme sayısına ulaştı. Uygulama analiz firmalarının son raporu, Bluesky’in 245 binden fazla iPhone kullanıcısı tarafından indirildiğini gösterdi.

Uygulama için ayrıca yakın zamanda bir Android sürümü duyuruldu. Bekleme listesindeki kullanıcılar, beta sürümünü test etmeye başladı. Ancak Android tarafındaki indirme sayısı belirsizliğini koruyor.

2019 yılında Dorsey tarafından geliştirilmeye başlanan Bluesky, Twitter benzeri bir arayüz sunuyor. Doğrudan mesajlaşma gibi sosyal medyanın temel özelliklerini içermeyen platform, “sosyal medya için merkezi olmayan bir standart” olarak lanse edildi.

Bluesky’ın kullanıcıların etkileşim şekline göre geliştirileceği bildirildi. 300 karakterlik gönderilere ve yanıtlara, fotoğrafların ve metinlerin yeniden paylaşılmasına (retweet) ve doğrudan paylaşılmasına izin veriyor.

Bluesky ve Twitter arasındaki en önemli farklardan biri, kullanıcılara karşı daha açık bir yaklaşım sergilemesi. Elon Musk’ın son zamanlardaki tartışmalı kararları da Twitter’a olan güveni kırdı. Bluesky ise hala beta aşamasında olmasına rağmen önemli bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.