Elon Musk'ın endişesi bitmiyor: Bir atak da o şirketten geldi!

Elon Musk'ın endişesi bitmiyor: Bir atak da o şirketten geldi!

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in geliştirdiği Bluesky uygulamasının ardından Elon Musk'a bir darbe de Çinli araba üreticisi BYD'den geldi.

Shiftdelete''de yer alan habere göre; Elon Musk''ın rakiplerine bir yenisi daha eklendi. Twitter''ın kurucusu Jack Dorsey''in Bluesky adlı uygulamasını duyurmasının ardından Twitter''ın karşısına geçen zorlu rakibin ardından bir atak da Çinli araba üreticisi BYD''den geldi.

Tesla''nın en büyük rakiplerinden biri olan BYD, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin maddi kazancını açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 410''luk bir büyüme kaydeden şirket, kazancını 4,13 milyar yuan (596,56 milyon dolar) olarak açıkladı.

BYD GELİRİNİ 5 KAT BÜYÜTTÜ

Çin’in en büyük ikinci üreticisi olan BYD, elektrikli otomobil dünyasındaki dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Yeni nesil bir pil teknolojisi kullanan üretici, Tesla’ya göre uygun fiyatlı araçlarıyla biliniyor. Bu fiyat politikası şirket gelirlerinde işe yaramış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz çeyrekte BYD, yüzde 17 kar marjı yakaladı. Aynı döneminde Tesla’nın yüzde 19,3’lük kar marjı bildirdiğini düşünürsek, Çinli üreticinin dikkat çeken bir başarıya imza attığını söyleyebiliriz. Yalnızca ilk çeyrekte 552 bin 76 hibrit ve elektrikli araba modeli sattı.

BYD ayrıca geçtiğimiz günlerde 14 bin dolar gibi oldukça uygun fiyata sahip yeni Seagull modelini duyurdu. Şangay Otomobil Fuarı’nda lanse edilen araç, Tesla’nın henüz giriş yapamadığı “uygun fiyatlı kompakt elektrikli otomobil” kategorisine hitap ediyor.

Seagull, ön satışlara çıktıktan sonra 10 bin kişi tarafından satın alındı. Bu ön siparişle birlikte şirketin yıllık bazda yüzde 410 büyüdüğü bildirildi. Ayrıca yaklaşık 600 milyon dolar kazandı.


Tesla, elektrikli araçlarda hala lider konumda. Ancak BYD’nin doğrudan rakip olması, pazarda artan rekabetin altını çiziyor. Şirketin yüzde 17 kar marjına ulaşması ise Tesla ile rekabetin daha da büyüyeceğini gösteriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.