Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu önde? Ortalığı toz duman edecek anket sonucu

Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu önde? Ortalığı toz duman edecek anket sonucu
31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde en çok merak edilen iller arasında olan İstanbul için ortalığı toz duman edecek anket sonuçları belli oldu.

İstanbul’da CHP’nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum arasında çetin bir rekabet yaşanıyor. Bazı anketlerde İmamoğlu önde çıkarken, bazılarında ise Kurum önde gözüküyor. Son anket sonuçları ise ortalığı toz duman edecek. ORC araştırmasına göre, Murat Kurum’un bir adım öne geçtiği ve İmamoğlu’nun ise ikinci sıraya gerilediği görüldü.

MURAT KURUM ÖNDE, İMAMOĞLU İKİNCİ

kapak-193923.jpg

AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Murat Kurum, ORC araştırmasına göre oyların %37.7'sini alarak birinci sırayı elde etti. Mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ise %36.5 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı.

KARARSIZLAR ÇOĞUNLUKTA

Ankette, kararsızların çoğunlukta olduğu görülüyor ve bu nedenle 3. sıra belirsizlik içinde kaldı. ORC araştırmasına göre kararsızlar %7.1 oranında oy aldı. DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ise %6.8 oy oranıyla üçüncü sırayı paylaştılar.

ekran-goruntusu-2024-02-13-144006.png

ŞAŞIRTAN ZAFER PARTİSİ ÇIKIŞI

Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç da siyasi dengeleri değiştirebilecek nitelikte. Ümit Özdağ'ın liderliğini yaptığı Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu %3.7 oranında oy alarak dördüncü sırayı elde etti. Meral Akşener'in liderliğini üstlendiği İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu ise %3.6 oy oranıyla beşinci sıraya yerleşti.

Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Altınöz ise %2.9 oy oranıyla altıncı sırada kaldı. Ankete katılanların %1.7'si ise 'Diğer' seçeneğini tercih etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.