Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Dört kafadarın sinema yolculuğu

Film yönetmeni Koray Sevindi''nin Türkiye''deki sinema eğitimini ''ti''ye aldığı sahte-belgesel türündeki filmi, altı aylık bir sinema kursuna katılan ve sonradan arkadaş olan dört kafadarın başından geçen olayları anlatıyor. Filmde; atölyede tanışan Kerim, Berkay, Sertaç ve Ahmet''in sinema yolculuğu izleyiciye aktarılıyor.

*

Koray Sevindi, film hakkında yaptığı açıklamada, "Sinema bölümlerinde gösterilmesi niyetiyle, Türkiye''deki sinema eğitimine içeriden bir eleştiri olarak yaptığımız bir iş oldu. Yeni uzun metraj mockumentary filmimiz ''Neden Sinema''yı iki yılın sonunda nihayet tamamına erdirdik. Türkiye''deki sinema eğitimini biraz ti''ye aldığımız film kalıcı bir iş olur umarım. Zor bir türde zor bir film yaptık. Özellikle sinemanın içindeki dostlar çok eğlenecektir." dedi.

Yönetmen Koray Sevindi, değişik bir film olduğunu, bir hayalinin daha gerçekleştiğini belirterek Hasan Aktaş ve Seyit Mehmet Yıldız başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına ve oyunculara teşekkür ederek "Yakında bir gala yapacağız. Sonra festival yolculuğu başlayacak" diye konuştu.

*

Film, ilk kez 22 Ekim 2022 günü saat 15.00''da Vefa''daki Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) Vefa salonunda gösterime girdi. Filmi Koray Sevindi''nin öğrencileri, yakınları ve seçkin bir davetli topluluğu takip etti. Sevindi, gösterimin ardından izleyicilerin filmle ilgili sorularını yanıtladı.

*

Yönetmen Koray Sevindi, İTÜ''de ve Boğaziçi Üniversitesi''nde mühendislik okudu, ardından ABD''de New York Film Academy''de film üzerine eğitim aldı. Marmara Üniversitesi Sinema Bilim Dalında doktorasını tamamladı. Filmleri yurt içi ve yurt dışında 100''den fazla festivalde gösterildi. ''Hayal Perdesi'' dergisinde sinema üzerine yazdı.

Sevindi''nin kaleme aldığı eserler: "Sovyet Propaganda Animasyonları", "Sinemayı Yazmak" ve "Yeşilçam''da Kötü Adam".

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları