Dev ilaç firması zayıflama hapı çıkartacak '3 ayda incecik olacaksınız'

Dev ilaç firması zayıflama hapı çıkartacak '3 ayda  incecik olacaksınız'
3 ayda kiloların yüzde 13'ünü kaybettiren zayıflama hapı için çalışmalar sürüyor.

Danimarkalı ilaç üreticisi, daha kullanışlı ve potansiyel olarak daha ucuz haplar da dahil olmak üzere obezite için yeni nesil tedaviler geliştirerek satış rekorları kıran zayıflama ilacı Wegovy'nin başarısından yararlanmak için uğraş veriyor.

Novo Nordisk CEO'su Lars Fruergaard Jorgensen, Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin deneysel zayıflama ilacı amikretinin obezite tedavisinde öncü bir rol oynayabileceğini belirtti.

Novo Nordisk Türkiye, Yeni Atamalar Gerçekleştirdi - Turkchem

3 AYDA KİLOLARIN YÜZDE 13'ÜNÜ KAYBETTİRİYOR

Jorgensen CNBC'nin "Money Movers" programında, hap kullanan hastaların 12 hafta sonra kilolarının yaklaşık yüzde 13,1'ini kaybettiğini söyledi.

Bu, Wegovy kullanan bireylerde görülen yüzde 6'lık kilo kaybını aşan bir etki gösteriyor. Ayrıca, zayıflama haplarının potansiyeli konusundaki artan heyecana da katkıda bulunuyor.

Bu haplar, kilo verme enjeksiyonlarının bazı tedarik kısıtlamalarını hafifletmeye yardımcı olabilirken hastalara kolaylık sağlıyor.

Novo Nordisk Türkiye, ilaç sektörünün “En Beğenilen Şirketi” seçildi » Ecza Gündem

Geçtiğimiz yıl, Wegovy ve benzer ilaçlar, hastaların zaman içinde önemli ölçüde kilo vermelerine yardımcı olduğu için talepte artış gösterdi ve zaman zaman tedarikte sıkıntılar yaşandı.

Novo’nun piyasa değeri 606,5 milyar dolara ulaşarak elektrikli araç devi Tesla’nın 568,9 milyar dolarlık piyasa değerini geride bıraktı.

HAPLAR İÇİN HENÜZ ERKEN

Yakın zamanda piyasaya sürülmeyecek olan bir ilaçla ilgili olarak şirket, Perşembe günü yaptığı açıklamada, amikretin adlı ilacın ikinci yarıda başlayacak olan orta aşama denemesiyle ilgili bilgi verdi. Sonuçların 2026'nın başlarında beklenildiğini belirtti.

Amikretin, GLP-1 olarak bilinen Wegovy'nin taklit ettiği aynı bağırsak hormonunu hedef alarak iştahı bastırıyor. Ancak amikretin aynı zamanda açlığı etkileyen amilin adlı bir pankreas hormonunu da hedef alıyor.

Novo Nordisk'in ABD'de işlem gören hisseleri, şirketin verileri açıklamasının ardından Perşembe günü yüzde 8,3'e kadar yükseldi ve geçen yılki yüzde 68'lik kazancını daha da artırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.