Bebeğin beyninden kardeşi çıktı ‘Bilim dünyası şokta’ Dünyada sadece 18 kişide görüldü

Bebeğin beyninden kardeşi çıktı ‘Bilim dünyası şokta’ Dünyada sadece 18 kişide görüldü
Çin'in Şangay şehrinde meydana gelen bir sağlık problemi bilim dünyasında ‘şok’ etkisi yarattı.

Çin'in Şangay şehrinde meydana gelen bir sağlık problemi bilim dünyasında ‘şok’ etkisi yarattı. 1 yaşındaki bebek, kafatasının normalden daha geniş olması ve motor becerilerindeki sorunlar sebebiyle hastaneye geldi. Yapılan incelemenin ardında bebeğin beyninin içinde ikiz kardeşinin olduğu anlaşıldı. Akıllara durgunluk veren olayın her detayı ise imkansız bir olayı anlatıyor.

Amerikan Nöroloji Akademisi'nin 'Neurology' adlı tıp dergisinde yer alan bir makalede 1 yaşındaki bebeğin beyninin içinden doğmamış ikizi çıkarıldığı belirtildi. Tıp literatüründe sadece 18 kere rapor edilen olay ise dikkat çekiyor.

bebek.webp

KARDEŞİNİN BEYNİNİN İÇİNDE DOĞDU

Bebeğin kafatasını çeşitli görüntüleme yöntemleriyle inceleyen araştırmacılar, beyninin sıkıştığını ve sıvı birikimi oluştuğunu saptandı. Diğer incelemeler sonrasında, bebeğin aslında anne karnındayken bir ikiz kardeşi olduğunu ancak ikinci bebeğin yeterince gelişemeyerek kardeşinin kafatasının içine sıkıştığı belirlendi.

Doktorlar fetüsün üst uzuvlarının, kemiklerinin ve hatta tırnaklarının geliştiğini söylerken, muhtemelen rahimdeki kardeşinin içindeyken aylarca büyümeye devam ettiğini belirtildi.

bebek-2.webp

10 SANTİMLİK FETÜS

Yaklaşık 10 santimlik fetüs, ameliyatla beynin içinden çıkarıldı. Vaka, bugüne kadar tıbbi literatürde rapor edilen 18 vakadan biri olduğu duyuruldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.