Severek yiyoruz ama ömrü 10 yıl kısaltıyor 'Sofralardan ve besinlerden eksik olmuyor'

Severek yiyoruz ama ömrü 10 yıl kısaltıyor 'Sofralardan ve besinlerden eksik olmuyor'
Yediğimiz besinler vücudumuz için ayrı ayrı önem taşırken, fazla tükettiğimiz bazı besinler sağlığımızı tehdit edebiliyor.

Hemen hemen herkesin sofrasından eksik olmayan ve besinlerin de lezzetine lezzet kazan o ürün ne yazık ki fazla tüketilmesi durumunda insan sağlığını olumsuz etkiliyor ve ömrü 10 yıl kısaltıyor.

Tuz, mutfaklarda sık sık kullanılan bir bileşendir. Yemeklere lezzet veren tuz, fazla tüketildiği takdirde insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

TUZUN ZARARLARI VE SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Tuz, fazla tüketildiğinde vücuttaki sodyum seviyesini arttırabilir. Bu durumda da aşırı sodyum nedeniyle yüksek kan basıncı yani ‘hipertansiyon’ a neden olabilir.

tuz-2.jpeg

UZMAN İSİMLER SIK SIK UYARIYOR

Özellikle uzman isimler altını çize çize tansiyon hastası olanların tuzdan uzak durması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yüksek tansiyonun meydana gelmesiyle beraber diğer sağlık sorunları da ortaya çıkıyor.

Kalp hastalığı, felç ve böbrek hastalığı gibi çeşitli hastalılara sebep olan yüksek tansiyon aşırı tuz tüketildiğinde de bunlara neden olabiliyor.

KALP SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Aşırı tuz tüketimi, kalp sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Yüksek tansiyon, kalp krizi, kalp yetmezliği ve diğer kalp hastalıklarının riskini artıran tuz, vücudun yavaş yavaş kendini imha etmesini sağlıyor demek de yanlış bir söylem olmuyor.

Bununla birlikte böbrekleri yoran tuz aynı zamanda kemik erimesine de neden olabiliyor.

neden-tuz-istiyorum.jpg

KRİSTAL KAYA TUZU TÜKETİLMELİ !

Tuzun zararlarından kaçınmak için, günlük tuz tüketimini kontrol altında tutmak önem taşıyor. Sağlıklı yetişkinlerin genellikle günde 2,3 gramdan fazla tuz tüketmemesi öneriliyor. Bunun için, işlenmiş gıdalardan ve fast food ürünlerinden uzak durmak, tuz eklemeyi azaltmak ve daha fazla taze, doğal gıda tüketmek gerekli görülüyor. Çeşitli sağlık sorunları olan bireylerin tuz tüketimini doktorlarına danışarak sınırlamaları da ayrıca önem taşıyor.

c9d741cwaaiknqe-whi8.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.