Yüzlerce kez Covid aşısı oldu 'Bilim dünyası şokta

Yüzlerce kez Covid aşısı oldu 'Bilim dünyası şokta
Doktorların önerilerine karşın 217 kez Covid aşısı oldu.

Almanya'da bir erkeğin, doktorların önerilerine karşın 217 kez Covid aşısı olduğu belirtildi. Magdeburg kentindeki savcılık, bu durumu incelemek için harekete geçti ve kişinin aldığı 130 aşının belgelerini topladı, ancak herhangi bir suçlama yapılmadı.

BBC'yer alan habere göre, 62 yaşındaki bu erkek, 29 aylık bir dönemde özel kliniklerden satın alarak aşılarını yaptırmıştır. Erlangen-Nuremberg Üniversitesi araştırmacıları, kişide herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadığını belirttiler.

2012021171752237.jpgÜniversitenin Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Kilian Schober, vakayı gazete haberlerinden öğrendiklerini ve ardından kişiyle iletişim kurduklarını belirtti. Dr. Schober, kişinin ilgisini çektiğini ve Erlangen'de bazı testler yapmak istediklerini söylediklerini ifade etti.

Kan ve tükürük örnekleri alındı, ayrıca depolanmış ve dondurulmuş kan örnekleri de incelendi. Dr. Schober, kişinin ısrarı üzerine tekrar aşı yapıldığını ve numunelerin bağışıklık sisteminin tepkisini belirlemek için kullanıldığını söyledi.

covid19-hatirlatmadozu.jpgMagdeburg kentindeki savcılık, kişinin aldığı 130 aşının belgelerini topladı ve sahtecilik soruşturması başlattı. Ancak, herhangi bir suçlama yapılmadı.

Covid aşıları enfeksiyona neden olmaz, ancak vücuda nasıl savaşacağını öğretir. mRNA aşıları, vücut hücrelerine virüsün genetik kodunun bir kısmını gösterir ve bağışıklık sistemi virüsü tanıyabilir ve nasıl savaşacağını bilir.

ekran-goruntusu-2024-03-06-134328.pngKişide Covid geçirdiğine dair belirti bulunmadı. Uzmanlar, aşırı aşılamanın teşvik edilmediğini belirtirken, yapılan testlerin genel sonuçlar çıkarmaya yetmeyeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.