Dev banka sistem arızası verdi 'Duyan herkes ATM’ye akın etti'

Dev banka sistem arızası verdi 'Duyan herkes ATM’ye akın etti'
38 milyondan fazla müşterisi bulunan bir bankada sistem arızası meydana geldi. Müşteriler ATM'ye akın etti.

38 milyondan fazla müşterisi bulunan bir bankada sistem arızası meydana geldiği haberi hızla yayıldı. Bu haberle birlikte insanlar hemen ATM'lere akın etti ve milyonlarca dolar çekildi. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu olay sonucunda ATM önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Sadece 6 saat içinde 25 binden fazla para transferi gerçekleştirildiği belirtildi.

BANKA SİSTEM HATASI VERDİ

Etiyopya Ticaret Bankası'nda yaşanan sistem arızası nedeniyle büyük bir hızla milyonlarca doların çekildiği ortaya çıktı. Sistem arızasının ardından bankanın işlemleri dondurması birkaç saat sürdü. Bazı iddialar bankaya yönelik bir siber saldırı olduğu yönündeydi, ancak banka bunları yalanladı ve olayı "sistemdeki bir hata"ya bağladı.

SAATLER İÇİNDE MİLYONLARCA DOLAR ÇEKİLDİ

Bankanın Başkanı Abe Sano, çekilen paranın büyük bir kısmının öğrenciler tarafından olduğunu belirtti. Üniversite kampüslerindeki ATM'lerde uzun kuyrukların oluştuğu gözlemlendi. Etiyopya Ticaret Bankası'nın bu süreçte kaybettiği para miktarı henüz net olarak bilinmese de, sadece 6 saat içinde 6 milyar birr'in üzerinde işlem yapıldığı ve 25 binden fazla para transferinin gerçekleştirildiği kaydedildi.

82 yıl önce kurulan Etiyopya Ticaret Bankası'nda 38 milyondan fazla müşterinin hesabının bulunduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.