O hisselere 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'

O hisselere 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'
Borsa İstanbul’da işlem gören 4 hisse hakkında 1 ay süreyle tedbir veya yasak kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklamada Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Alarko Carrier (ALCAR), İmaş Makina Sanayi (IMASM), Jantsa Jant (JANTS) ve Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) hisseleri hakkında 18 Nisan’a kadar yasak veya tedbir kararı alındığını açıkladı.

kapak-151117-001.jpg

Borsa İstanbul tarafından yasak veya tedbir kararlarına ilişkin yapılan detaylı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) payları 19/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Alarko Carrier (ALCAR), İmaş Makina Sanayi (IMASM) ve Jantsa Jant (JANTS) payları 19/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

EMİR PAKETİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içerir. Bu tedbirler, ilgili payda halihazırda uygulanan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirlerle (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri gibi) birlikte uygulanır ve bu süre zarfında devam eder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.