Borsada ibre tersine döndü 'Yabancıların topladığı 5 hisse'

Borsada ibre tersine döndü 'Yabancıların topladığı 5 hisse'
Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından en çok alım-satım işlemi gerçekleştirilen hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi güne 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puan seviyesinden başladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Bankacılık ve holding endeksleri ise güne yatay bir seyir izleyerek başladı.

BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü yüzde 1,25 değer kaybederek 8.718,11 puan seviyesinden tamamlamıştı.

kapak-151117-001-001.jpg

Borsa İstanbul’da düşüş eğilimli bir seyir izlemeye devam ederken, yabancı yatırımcının borsaya ilgisi sürdü. Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da günlük bazda en fazla alım işlemi gerçekleştiren hisseler sırayla Borusan Yatırım ve Pazarlama (BRYAT), LDR Turizm (LIDER) ve Limak Doğu Anadolu Çimento (LMKDC) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama (CUSAN), Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri (MTRKS) ve Mobiltel (MOBTL) oldu.

YABANCI YATIRIMCILAR O HİSSELERİ TOPLUYOR

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcının düzenli olarak alım ve satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Akfen Yenilenebilir Enerji (AKFYE), hissesinde yabancı yatırımcı oranı 10 gündür artarken, bu süre Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (KGYO), Merko Gıda (MERKO) hisselerinde 8 gün ile Anadolu Anonim Türk Sigorta (ANSGR) ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (BEGYO) hissesinde 7 gün oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da istikrarlı şekilde çıkış yapılan 5 hisse ise Dofer Yapı Malzemeleri (DOFER), Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama (MIPAZ), Sönmez Pamuklu Sanayii (SNPAM), Hektaş Ticaret (HEKTS) ve Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (KLGYO) oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.