Tuna Kaya: Buna yatırım yapan zengin olacak

Tuna Kaya: Buna yatırım yapan zengin olacak
Ünlü ekonomist Tuna Kaya, zengin edecek yatırım aracının açıkladı.

Bitcoin son dönemde yaşadığı yükseliş ile pek çok yatırımcının gözüne girmiş durumda. Piyasada dalgalanma olsa da bir yılda yüzde 113 yükseliş ile bitcoin dikkat çekiyor.

SEC ONAYLADI, BİTCOİN REKOR KIRDI

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin için yeni Borsa Yatırım Fonları'nın (ETF) onaylamıştı. Bu onay ardından 11 büyük şirketin bitcoine dahil olmasını sağladı. Bu gelişmenin ardından bitcoin 3 ay için 69 bin dolar rekorunu kırarak, 74 bin dolara kadar yükseldi.

altin-ve-bitcoin-yila-rekorla-basladi-1704259655-2675.jpg

HALVİNG BAŞLADI

Bitcoin, rekor yükseliş sonrasında geri çekilmeler yaşanıyor. Bu geri çekilme ortamında yatırımcılar ise tedirgin durumda. Ancak Bitcoin yarılanması(Halving) başlaması sonucunda yükseliş ise uzman isimler tarafından bekleniyor.

Bitcoin yarılandığında(Halving), ağın güvenliğini sağlayan katkı sahiplerine verilen ödül yüzde 50 oranında azalır ve bu da yeni bitcoinlerin dolaşıma girme oranını doğrudan etkileyerek değerinin yükselmesine sebep verir.

2286208-620x349.jpg

KAYA: 200 BİN DOLARI GÖRECEK

Ünlü ekonomist Tuna Kaya ise kripto paralara ilişkin çarpıcı tahminde bulundu. Kaya, “Bitcoin 200 bin doları görünce altcoinleri ciddi yükselecek. Ama biz 200 bin doları görünce satışa başlayacağız. Altcoin boğası 1,5 ve 3 aylık bir süre periyodunda oluyor. Elimizdeki varlıklar güzel kazanç getirdikten sonra burada kademeli bir şekilde satacağız. Bitcoin halving sonrası 1 ila 1,5 yıl içinde zirve yapıyor ve bu süreçte de altcoinler güzel yükselişler yapıyor bu döngü içerisinde bulunuyoruz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.