Deniz Akkaya'ya hapis şoku ' Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlamıştı

Deniz Akkaya'ya hapis şoku ' Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlamıştı
6 Şubat Kahramanmaraş depremi ardından Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya'ya hapis talebi.

Sanatçı Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, eski manken Deniz Akkaya'yı 'depremzedelerin parasını çalmakla' suçlamıştı.

AKKAYA LEVENT'İ 'DOLANDIRICILIKLA' SUÇLADI

Bu iddialar üzerine Levent'in şikayetiyle başlatılan soruşturma sona erdi ve iddianame hazırlandı. İddianamede, Deniz Akkaya'nın Levent'e yönelik yaptığı paylaşımların düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak suç teşkil ettiği belirtildi.

Ayrıca, Akkaya'nın Levent'i 'dolandırıcı' olarak nitelendirerek hakaret ve iftira içeren paylaşımlar yaptığı belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-02-26-131958.png

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

İddianamede ayrıca, Akkaya'nın farklı zamanlarda Levent hakkında doğrulanmamış paylaşımlar yaptığı ve bu paylaşımların Levent'in itibarını zedelediği ifade edildi. Uzlaştırma girişimlerine rağmen taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Akkaya'nın ifadesinde, AHBAP Derneği'ne yapılan bağışlarla ilgili ciddi iddiaların ortaya atıldığını ve amacının halkı bilgilendirmek olduğunu söylediği aktarıldı.

4 AYDAN 3 YIL 6 AYA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, Deniz Akkaya'nın 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Akkaya'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

aw149588-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.