Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Çumralı 30 şair bir kitapta buluştu

Gazeteci Sadık Gökce’nin hazırladığı Yaşayan Çumralı Şairler Antolojisi adlı kitap Çumra Belediyesi Kültür Yayınları arasında çıktı. Abdullah Sucu, Anuş Gökce, Halime Doğru, Elif Yılmaz Mısral, Cihangir Uçak, Hülya Özsümen Tuğyan, Recep Öğütcü’nün arasında olduğu 30 şairin şiirlerinin yer aldığı eser 186 sayfadan oluşuyor.

Kitabın Sunuş yazısını kaleme alan Sadık Gökce, Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu olarak Dokuz Bin Yıllık Delikanlı Çumra dergisini çıkardıklarını belirterek şöyle diyor: “Aylık derginin yanında daha iki yaşımızı bitirmemiş olmamıza rağmen bir de Çatalhöyük Tanıtma Kitabı hazırlayıp bastırdık. Kültür ve sanat alanında yaptığımız ve başardığımız her eylem bizi yeni hamlelere zorluyor, mecbur ediyor.”

Çumra’da yazmaya meraklı birçok dost görünce böyle bir eser hazırlamayı düşündüğünü belirten Gökce, “İlçemizde o kadar çok şiir yazan varmış ki sayı bizi şaşırttı. Şiir yazanların seslerini özelde Çumra’ya genelde ise bütün ülke sathına duyurabilmeleri için ‘Yaşayan Çumralı Şairler Antolojisi’ adı altında bir kitap hazırlamaya karar verdik. Bu kitabımızda 30 Çumralı şairin hayat hikâyeleri ile birlikte her bir şaire ait 3 şiir olmak üzere toplam 90 şiire yer verdik.” ifadelerini kullanıyor.

Kitabın grafik ve kapak tasarımı Merve Durgut’a ait.

Çumra Dergisi

Gazeteci Sadık Gökce’nin editörlüğünde 26 Haziran 2021 tarihinden beri yayımlanan 9 Bin Yıllık Delikanlı Çumra dergisinin ilk 12 sayısı bir kitap halinde okurla buluştu.

Geçmişten Günümüze Çumra adıyla yayımlanan dergi için bir yazı kaleme alan Sedat Ulupınarlı, Çumra Kültür Sanat Topluluğu’nun faaliyetlerini anlatmış.

Sadık Gökce’nin verdiği bilgiye göre, Yaşayan Çumralı Şairler Antolojisi kitabının yayımlanması ile Çumra dergisinin ciltlenmesi için maddi ve manevi desteği Çumra Belediye Başkanı Recep Candan ile Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Aslan sağlamış.

Türk kültürüne böyle iki güzel eser kazandıran ekibe teşekkür ediyoruz.

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları