Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına sergi

Türkiye Cumhuriyeti''nin kuruluşunun 100ü''ncü yılı anısına, yeni bir Türk devletinin kuruluşuna giden sürecin sanatla ve sanatçı diliyle anlatılacağı "Cumhuriyetin 100''ncü Yılı Anısına Geleneksel Türk Sanatları Sergisi"ne şimdiden büyük bir hazırlık yapılıyor. Sergi 2023 yılı Mayıs ayında Ankara''da Zafer Galerisi''nde açılacak. Sergiye Türkiye''nin, alanında yaşayan en usta sanatçıları, hocaların hocaları katılacak olup kontenjanın şimdiden dolduğu belirtiliyor.

*

Projeye öncülük eden İhsan Çelikdemir''den aldığımız bilgiye göre, etkinliğe dünyaca ünlü çini sanatçımız UNESCO Yaşayan İnsan hazinelerinden Mehmet Gürsoy, diğer ünlü çini sanatçılarımız Rıdvan Aşar, Özlem Öznazlı Alkan, Meryem Buhari''nin arasında olduğu çok sayıda sanatçı katılacak.

Minyatür sanatçılarından Sabriye Şeker, Fatma Zehra Keçgül Aktaş, Ayşe Keskin Uysal, Serap Onur, Ruhsar Özer, Vildan Günsoy Dilaver, Gülçin Anmaç, Suzan Köktener, Nazan Kızıl Berbercioğlu gibi 120 civarında sayısız öğrenci yetiştiren geleneksel Türk sanatlarına emek veren hocalar yer alıyor. Bunların yanında geleneksel Türk sanatlarından hat, ebru, kat''ı sanatlarından da çok kıymetli üstadlar şimdiden sergiye hazırlanıyor.

İhsan Çelikdemir, geleneksel Türk sanatları eserlerini hazırlamak, tasarlamak ve üretmenin büyük bir emek, zaman ve titizlik gerektirdiğini belirterek "Sanatçıların şimdiden sergiye bu nedenle hazırlandıklarını" ifade ediyor.

*

Milliyetçi camiada düzenlediği kültür sanat faaliyetleriyle tanınan Çelikdemir''in kitapları da var.

Son Bin Yılda Anadolu Başkentleri''nden Görseller,

Sanatçı eli ile Anne ve Çocuk,

Türk Kültüründe Gül sanatçı eli ile,

Güven Yağtu''dan Kemeraltı 839 Sokak,

İlmekten Motife Türk Halı ve Kilimleri.

*

Türk kültür ve irfanı için yapılan tüm çalışmaları tanıtmak, duyurmak görevimiz.

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları