Canan Karatay uzun yaşamının sırrını açıkladı 'Bunu yiyen 100 yaşına kadar yaşıyor'

Canan Karatay uzun yaşamının sırrını açıkladı 'Bunu yiyen 100 yaşına kadar yaşıyor'
Canan Karayay uzun yaşamın sırrını paylaştı. Karatay'ın önerdiği bu sebze, sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor.

Sağlıklı yaşamak için bağışıklığınızı güçlendirmeniz ve vücudunuzu hastalıklara karşı korumanız gerekiyor. Bağışıklığınızı güçlendirmek için mutlaka dengeli beslenmeli alışkanlık haline getirmelisiniz. Canan Karatay şifa deposu olan ve ömrü uzatan besinini açıkladı. Bu besini yiyen 100 yaşına kadar yaşıyor.

Canan Karatay tarafından önerilen lahana, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Hem lezzetli hem de besleyici olan lahana, birçok vitamin ve mineral içermektedir. Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.

Canan Karatay: Dünyanın en sağlıklı yiyeceği lahana - 14.10.2017, Sputnik Türkiye

Lahananın başlıca faydalarından biri, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini sayesinde, vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve hastalıklara karşı direnci artırır. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve yaşlanmayı geciktirir.

Kilo vermek isteyenler için de lahana harika bir seçenektir. Düşük kalorili olması ve tokluk hissi vermesi sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olur.

Hasadı başladı. Canan Karatay da önermişti! Peki turşusu nasıl yapılır?

Canan Karatay tarafından da önerilen lahana çok faydalı bir sebze.

Lahananın en sağlıklı hali ise turşusudur. Lahana turşusu Canan Karatay tarafından da sıkça önerilmektedir. Peki sağlıklı lahana turşusu tarifi nasıldır? İşte lahana turşusu yaparken bilmeniz gerekenler

Bugüne kadar yanlış turşu yiyormuşuz: Prof. Dr. Canan Karatay en sağlıklı turşu tarifini verdi!En sağlıklı turşu nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 adet lahana (büyük boy)
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 adet orta boy havuç
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 litre içme suyu
1 çay kaşığı limon tuzu

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.