‘Yemeden önce suyun içine atın’ Canan Karatay’dan ‘böyleyse sakın tüketmeyin’ uyarısı

‘Yemeden önce suyun içine atın’ Canan Karatay’dan ‘böyleyse sakın tüketmeyin’ uyarısı
Katıldığı programlarda yaptığı açıklamalarla sürekli gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, zehirlenmemeniz için önemli bir uyarıda bulundu.

Her söylediğiyle adından söz ettiren Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof Dr. Canan Karatay, omega 3 kaynağı balıktan zehirlenmemek için önemli bilgiler verdi. Sağlıklı beslenmek ve bedeni korumak için tüketilmesi gereken balığın mutlaka taze olması gerektiğini vurgulayan Karatay, bayat olan balığı anlamak için bazı önerilerde bulundu.

Karatay, bayat balığı tüketmekten mutlaka kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. Balığın bayat olduğu nasıl anlaşılır diye merak edenler için taze ve bayat balığı ayıran detaylar ünlü isim tarafından paylaşıldı.

balik3.jpeg

BALIĞIN BAYAT OLDUĞU NASIL ANLARIZ?

Balığı taze tüketmenin vücuda çok fazla faydası bulunuyor. Ancak bayat olduğu anlaşılırsa kesinlikle yememek gerekiyor. Taze balık, içerdiği omega 3 yağ asidi sayesinde adeta sağlık saçıyor. Ancak balık, bayatladığı zaman zehirli bir hale geliyor.

O halde balığın bayat olduğu nasıl anlaşılır tüm detaylarıyla bilmelisiniz.

balik2.jpeg

TAZE BALIK DİBE ÇÖKER

Prof Dr. Canan Karatay, balığın bayat ya da taze olduğunun anlaşılması için birkaç yol önerdi. Uzman isim, derin bir kabın içerisine su doldurduktan sonra balığı bu suyun içerisine koyarak gözlemlenmesi uyarısını yaptı. Dibe inen balık, bir süre sonra yavaş yavaş su yüzeyine doğru yükseliyorsa ve ağzı açılıyorsa balığın bayat olduğunu vurgulayan Karatay, taze balığın dibe çökeceğini söyledi.

KARNINA VE SOLUNGAÇLARINA BAKMAK GEREKİYOR

Bayat balığı anlamak için karnına ve solungaçlarına bakılması gerektiğini söyleyen uzman isim, bayat balığın karnının şiştiğini söylüyor.

Balığın solungaçlarının nemli ve kırmızı olması ise taze olduğu anlamına geliyor. Satın alırken bu detaylara dikkat etmeniz önemli. Ayrıca taze balığın parlak görünmesi gerekiyor. Mat ve koyu renkli görünen balığın bayat olduğunu düşünebilirsiniz.

balik2.jpg

PARMAK TESTİ YAPIN

Parmağınızla balığın üzerinde bir baskı uygulayın, çektiğinizde parmağınızın izi kalıyorsa ve balığın eti eziliyorsa balığın bayat olduğu anlaşılabilir. Karatay’a göre taze balığın sert ve diri bir etinin olması gerekiyor. Ayrıca bayatlamış balıktan amonyak kokusuna benzer koku yayılıyor. Taze balığın konusu deniz havasını andırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.