'Meyvelerin kralı olarak biliniyor' 1 ayda vücudu çelik gibi yapıyor Faydalarını duyan manavlara koşuyor

'Meyvelerin kralı olarak biliniyor' 1 ayda vücudu çelik gibi yapıyor Faydalarını duyan manavlara koşuyor
Durian, kendine özgü aroması ve tadıyla bilinen tropikal bir meyvedir. Faydalarıyla dikkat çeken meyve, oldukça besleyici bir meyvedir

Güneydoğu Asya'ya özgüdür ve Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler dahil olmak üzere bölgedeki birçok ülkede popülerdir.

Dünyanın En Kötü Kokan Meyvesi Durian Nedir, Nasıl Kullanılır?

Meyvesi iri ve dikenlidir, açılması zor kalın, sert bir kabuğa sahiptir. Kabuğun içinde kremsi, sarımsı içle dolu birkaç bölümü vardır. İçli bölüm, hafif lifli bir dokuya sahip tatlı ve yumuşaktır. Genellikle tatlı, tuzlu ve hafif acı karışımı olarak tanımlanan farklı bir tada sahiptir.

Durian nedir? Faydaları nelerdir? - Bitki Ansiklopedisi

Durian, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin, oldukça besleyici bir meyvedir. Bazı yerlerde, güçlü kokusu nedeniyle durian'ın toplu taşıma araçlarına, otellere ve diğer kapalı alanlara girmesi bile yasaklanmıştır.

THY uçağı, kargosundaki durian meyvesinin kokusu nedeniyle İstanbul'a döndü - 05.03.2023, Sputnik Türkiye

Güçlü aromasına rağmen durian, eşsiz tadını ve sağlık yararlarını takdir edenler arasında popüler bir meyve olmaya devam ediyor. Güneydoğu Asya mutfağında tatlılarda, şekerlemelerde ve diğer yemeklerde sıklıkla kullanılır ve taze olarak da yenir.

Manganez bakımından zengin olan durian meyvesi, bu sayede güçlü bir antioksidandır. Vücudun ihtiyaç duyduğu 1 aylık demir ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini bir günde desteklemeye yardımcı olur

Durian meyvesinin faydalarını öğrenenler pazarlarda ve manavlarda aramaya başlıyor.

Meyvesi iri ve dikenlidir, açılması zor kalın, sert bir kabuğa sahiptir. Kabuğun içinde kremsi, sarımsı içle dolu birkaç bölümü vardır.

Durian, uzun süreli uykusuzluk çeken kişiler için çok uygundur ve yatmadan bir saat önce yenebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.