Bunu yapan erkeklerin çocuğu olmayabilir' Uzman isimden kritik uyarı

Bunu yapan erkeklerin çocuğu olmayabilir' Uzman isimden kritik uyarı
Uzman isim elektronik sigaranın neden olduğu zararları belirterek milyonlarca kişiyi de uyardı.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akif Ersoy Erkmen, kısırlığın çiftler için önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti. özellikle elektronik sigaranın erkeklerde bu sorunu artırabileceğini vurguladı. Elektronik sigaranın erkek üreme sistemine olan olumsuz etkileri hakkında bilgi veren Op. Dr. Erkmen, elektronik sigaranın içeriğinde bulunan maddelerin sperm sağlığına ve hormon seviyelerine zarar verebileceğini ifade etti.

Yapılan çalışmalarda, elektronik sigaranın erkek cinsel sağlığına ve sperm kalitesine zarar verebilecek ağır metaller, nikotin ve formaldehit gibi maddeler içerdiği ortaya çıktığını belirtti. Elektronik sigara buharına maruz kalmanın sperm sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu belirtti. Bu etkiler arasında hormon seviyelerinde bozulmalar, sperm sayısında ve kalitesinde düşüşler, sperm DNA hasarının artması ve sertleşme bozuklukları yer alıyor.

elektronik-sigara-erkekte-kisirliga-neden-olabilir-9030-dhaphoto1.jpg

Op. Dr. Erkmen, elektronik sigaranın tüp bebek tedavilerinde başarısızlığı etkileyebileceğini ve sigarayı bırakmak için uzman hekimlerden yardım almanın önemli olduğunu vurguluyor. Elektronik sigaranın, sigara bırakma tedavileri için uygun bir alternatif olmadığını ve çocuk sahibi olmayı düşünen erkeklerin sigara kadar elektronik sigaralardan da uzak durması gerektiğini belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.