Yatmadan önce bir tutamı yetiyor 'Uykusuzluktan kemik sağlığına kadar iyi geliyor'

Yatmadan önce bir tutamı yetiyor 'Uykusuzluktan kemik sağlığına kadar iyi geliyor'
Salataların vazgeçilmezi o otu geceleri yatmadan önce bir tutam yerseniz hem daha rahat uyursunuz hem de birçok hastalığa şifa bulursunuz.

Sofraların vazgeçilmezi salatalarda olmazda olmaz bitkilerden biri olan dereotunun mucizevi faydalarını biliyor muydunuz? Sağlık açısından neredeyse her derde deva olan dereotunu tüketmenin inceliklerini bilmelisiniz. Sıklıkla tükettiğinizde kan tahlillerinizdeki etkisine şaşırabilirsiniz.

manset-115.webp

İLAÇ NİYETİNE KULLANILIYOR

Geçmişten bugüne değin pek çok faydası bilinen dereotu, çok eski zamanlarda da tıbbi alanlarda kullanılıyordu. Etkilerini çabuk ve verimli şekilde gösteren dereotu, sağlık açısından çok önemli besinlerden biridir.

shutterstock-719320405-custom.jpg

Eski Mısır’da sıklıkla kullanılan dereotu, kozmetik ürünlerinde tercih ediliyordu hatta parfümü de yapılıyordu.

Dereotu günümüzde de etkili yiyeceklerden biri. Salataların vazgeçilmezi dereotunu yatmadan önce tüketmenizin pek çok sağlıklı faydası var.

dill-leaves.webp

DEREOTUNUN FAYDALARI NELER?

Gece yatmadan önce tüketilmesi önerilen dereotu sindirimi destekleyen önemli otlardan biridir. Ancak sadece sindirime değil, diyabete de iyi gelir.

drt.webp

İyi uyumak isteyenler için uykusuzluğun çaresi de dereotunda. Aynı zamanda depresyonu önler, kemikleri güçlendirir. Yani kalsiyum değerleriniz artar. Ayrıca ağız kokusunu önlediği için tercih edilir. Kanserden koruma sağladığı da önemli özelliklerinden biridir. Uzmanlar sıklıkla dereotu tüketmenizi öneriyor. Başka herhangi bir sağlık probleminiz bulunmuyorsa doktorunuza danışarak dereotu tüketiminizi artırabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.