Bu hafta TBMM'de neler görüşülecek?

Bu hafta TBMM'de neler görüşülecek?
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle verilen aranın sona ermesinin ardından, 16 Nisan Salı günü haftalık oturumlarına devam edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 31 mart seçimleri sonrası verilen aranın ardından 16 Nisan'da yeniden bir araya gelecek. Gündemde, enerji sektöründe yapılacak düzenlemeleri içeren bir yasa tasarısı bulunuyor. Tasarıya göre, yerel olarak üretilen ve çeşitli kaynaklardan ithal edilen doğal gazın Türkiye'de sıvı hale getirilip, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) olarak global pazarlarda satışa sunulması planlanıyor.

Enerji verimliliğini teşvik etmek için geliştirilen projelere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 15 milyon lira limitiyle, maliyetlerin en fazla %30'una kadar destek sağlanacak. Ayrıca, içme ve kullanma suyu sağlanan alanlar ile kıyı bölgeleri dışındaki denizler, barajlar, yapay ve doğal göller, bakanlıkça belirlenen yenilenebilir enerji kaynakları olarak ilan edilen bölgelerde, imar planı gerekmeksizin yenilenebilir enerji santrallerinin inşasına izin verilecek.

Afet durumları veya olağanüstü hallerde, elektrik ihtiyacının aksamadan karşılanabilmesi adına, geçici elektrik enerjisi talepleri özel prosedürler çerçevesinde değerlendirilecek. Salı ve çarşamba günleri Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Nisan Çarşamba günü partisinin grup toplantısına katılması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.