Paranız bir anda uçabilir! Bu numaraların aramalarını sakın açmayın

Paranız bir anda uçabilir! Bu numaraların aramalarını sakın açmayın
Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi hakkında tüketicilere uyarılarda bulundu.

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, son zamanlarda internet aboneliği işlemleri için tüketicilerin sık sık arandığını ve bu durumun onları rahatsız ettiğini hatta bazı durumlarda mağdur edildiklerini ifade etti.

Altay, tüketicilere, hizmet aldıkları firmalardan işlem yapmadan önce mutlaka teyit almaları gerektiğini vurguladı.

AA-20240414-34265085-34265080-TUKETICI_BIRLIGI_FEDERASYONUNDAN_INTERNET_ABONELIGINDE_CAYMA_BEDELI_ODEMEMEK_ICIN_VATANDASLARA_UYARI

"0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan aranan tüketiciler, aboneliğin sonlanacağı, yeni abonelik başlatma ya da daha avantajlı kampanyalar ve fırsatlar öne sürülerek rahatsız ediliyor. Bu konuda onlarca şikayet alıyoruz." diyen Altay, tüketicilerin, "bu aramaları çekmek mecburiyetinde miyiz" ya da "bu arayanları her seferinde engellemek zorunda mıyız" şeklinde şikayette bulunduğunu anlattı.

Dolandırıcılık Psikolojisi | Onur Okan Demirci | Psikiyatrist - Psikoterapist

YÜKSEK MEBLAĞ FATURAYA YANSIYOR

Arayan kişilere tüketicinin abonelik sonlandırma ve yeniden başlatma yetkileri olduğundan dolandırıcı da demediklerini dile getiren Altay, "Ancak ikna ettikleri tüketicimiz yeni abonelik yaptığı ve önceki abonelik sözleşmesi feshedildiği için, taahhüt süresi de bitmediğinden ayrıca cayma bedeli ödeyip mağdur oluyor. İkinci mağduriyet ise yeni aboneliğe geçişte, tüketiciye belirtilen meblağ üzerinden çok daha fazla miktar faturaya yansıtılıyor." ifadelerini kullandı.

Altay, bu tür numaralardan arayan şirketlerin veya bireylerin nereden ve hangi firmadan aradıklarının tespit edilip, önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Dolandırıcıların yeni yöntemi: Telefona, yabancı numaradan 'merhaba' mesajıyla iş teklifi geliyor - 16.10.2023, Sputnik Türkiye

"FİRMALARDAN TEYİT ALMADAN İŞLEM YAPTIRMAYIN"

İnternet aboneliği sözleşmesinin devam etmesi durumunda söz konusu numaralardan arayan kişilere yeni abonelik yaptırıldığı için ciddi mağduriyet yaşandığını kaydeden Altay, "Tüketiciler kendi hizmet aldıkları internet firmalarını aramadan, teyit almadan kesinlikle kendilerini arayan ve kimin aradığı belli olmayan numaralardan bir işlem yaptırmasın, kişisel bilgilerini paylaşmasınlar çünkü taahhüt bitmeden abonelik sonlandırılırsa ve işlem yapılırsa tüketici cayma bedeli ödemek zorunda kalıyor." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.