Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Bizim Külliye dergisi yine dopdolu

Üç aylık kültür sanat dergisi bizim Külliye, haziran-temmuz-ağustos 2023 tarihli sayısında "Sanatla Münasebetimiz" konusunu dosya olarak seçti.

Derginin ilk yazısını kaleme alan genel yayın yönetmeni Nazım Payam makalesine "Şiirin Yorumladığı İnsandır" başlığını koyarken şöyle diyor: "Şiirin bir görevi de hakikat arayışını uyandırmak ve kolaylaştırmaktır. Nitekim bazen onlarca sayfanın ederini iki mısra karşılar."

*

bizim Külliye'nin "Sanatla Münasebetimiz" dosyasına makaleleriyle katkıda bulunanlar Yahya Akengin, Misli Baydoğan Teber, Namık Açıkgöz ve Muhammet Hüküm. Tamer Namlı ise iki söyleşiyle sayfalarda yer alıyor. Namlı, felsefeci, şair Ahmet İnam'la "İnsanın Sanatla Münasebeti Üzerine", Prof. Dr. Levent Bayraktar ile "Sanat ve Estetik Üzerine" konuşuyor ve sohbetten okura önemli bilgiler aktarıyor.

*

M. Halistin Kukul "Vefatının 31. Yılında: Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu ve Bozkurtların Destanı" başlıklı yazısıyla destan şairimizi anımsatıyor.

*

bizim Külliye'nin 96. sayısının hikâyeci, yazar ve şairleri arasında ayrıca Seval Koçoğlu, Davut Güner, Ömer Kazazoğlu, Mustafa Özçelik, Mehmet Baş, Muhsin İlyas Subaşı Belkıs Altuniş Gürsoy, Süleyman Daşdağ var.

bizim Külliye gelecek sayının konusunu ise "Edebiyat Mahfilleri" olarak belirlemiş.

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları