Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Bir yurtseverden tarihe notlar

Yayıncı, yazar Erol Kılınç, ailesinin Konya'nın Bozkır kazasından 1949 yılı Kasım ayında Söke'ye göç ettiğini belirterek okuma yazmayı babasından öğrendiğini belirtiyor.

Babasının bir gün Türkiye Yayınevinden çıkan Atsız'ın "Bozkurtların Ölümü" adlı kitabını aldığını ifade eden Kılınç, "Benim elime tutuşturdu, kirada oturduğumuz evin odasında gaz lambası altında söktüre söktüre romanı okuttu, ki roman bittiğinde ilkokul 5. sınıf talebesinden daha iyi okuyabiliyordum. Böylelikle herhalde Türkiye'de -hatta dünyada- henüz okula gitmeden "Bozkurtların Ölümü" romanıyla okumayı söken ilk ve tek çocuk oldum! Ondan sonra babama dükkânda her gün gazeteleri ben okudum."

*

Erol Kılınç, "Damla Damla Yaşadıklarım" adlı yapıtında anılarını anlatmaya "Ya Allah Bismillah" diye başlarken, konu başlıklarını şöyle belirlemiş: "Öncesinde ve İlkokulunda", "Aydın Lisesinde (1958-1961)", "Beklemedeki Yıllarım", "İstanbul'a Gitmek", "Marmaratörlüğüm", "Ülkü Yollarında", "Birkaç Hikaye Birden", "30'dan Sonra", "Ötüken'li Yıllar".

Kılınç, kitabında, Alparslan Türkeş'le bir Kadir Gecesi'nde Alevi Sofrasında iftar açtıklarını, Türkeş'in daha önce Milli Hareket'te yayınlanmış olan ve konuşmalarının toplanmasından oluşan "Türkiye'nin Meseleleri" adlı kitabı ile "Dış Politikamız ve Kıbrıs", "Gönül Seferberliği" adlı kitaplarını kendisinin hazırladığını anlatıyor. Sonra 128 sayfalık "Yeni Ufuklara Doğru" kitabının ilaveli ikinci baskısını 1973 yılında piyasaya verdiğini, müthiş bir ilgiyle karşılandığını ifade ediyor.

Kılınç, yapıtında Ötüken yayınevine girişini anlatırken ömrünü ikiye ayırıp "yarısının Ötüken dışında, ikinci yarısının ise Ötüken'de geçtiğini" belirtiyor. Yayıncılıkla ilgili ilk çalışmalarından bahsederken Rıza Nur'un 3 cildini Kutluğ'da yayınladığı 12 ciltlik 'Türk Tarihi'nin tamamını Toker Yayınlarına devrettiğini, Mümin Çevik için Hammer'in 'Osmanlı Devleti Tarihi'nin Mehmet Ata Bey tarafından tercümesi yapılmış olan 12 cildini yeni yazıyla hafif sadeleştirerek ve notlarla yayına hazırladıklarını anlatıyor. Bazı yapıtlarında yayınlanmasına nasıl öncülük ettiğini ifade ettikten sonra, "Bunlar dışında yayınla ilgili bütün faaliyetlerim Ötüken'dedir" diyor.

Erol Kılınç, kitabında "Marmaratörlüğüm" başlığı altında burada geçen günlerine değiniyor. Marmaratörlerden Dündar Taşer, Ziya Nur ile "Marmara'nın üç tavizsizleri" başlığı altında Bahri Yüzlüer, Şoför Kamil ve Zeki Ağabey ile diğer Marmaratörlerden bahsediyor.

Kılınç kitabında ayrıca, ülkücüleri dinsiz ve kafirlikle suçlayan bir dini cemaatin ileri gelenlerinden ve neden oldukları tahribattan bahsediyor. Kaleme aldığı bu anıları "Tarihe doğru not tutmak" amacıyla kaleme aldığını anlatan Kılınç'ın bu kitabı, 2012 yılında Ötüken Yayınevinden çıktı.

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları