Başkan değişimi sonrası Morgan Stanley Merkez Bankası beklentisini açıkladı

Başkan değişimi sonrası Morgan Stanley Merkez Bankası beklentisini açıkladı
ABD’li yatırım bankalarından Morgan Stanley, Merkez Bankası yönetimindeki görev değişimine ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Dev Amerikan bankası Morgan Stanley TCMB'den beklentilerinin yeni başkan Fatih Karahan döneminde de enflasyonla mücadeleye öncelik veren geleneksel para politikalarının sürdürülmesi olduğunu belirtti.

Morgan Stanley ekonomistlerinden Hande Küçük, Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan sonrası TCMB’nin yürüteceği para politikasına ilişkin bankanın tahminlerini açıkladı.

Morgan Stanley, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesi ve yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan’ın atanması hakkında bir değerlendirme yaptı. Değerlendirmede Erkan’ın kişisel nedenlerden dolayı istifa ettiğini belirtildi.

Hande Küçük'ün yayımladığı notta Merkez Bankası'nda şu anki değişimin 2019 ve 2021'deki geçmiş başkan değişikliklerinden farklı olduğu vurgulandı. Bu seferki Merkez Bankası başkanı değişikliğinin politika yönünde bir değişiklik veya daha düşük faiz oranlarına yönelik siyasi bir tercihi işaret etmediği söylendi.

TCMB başkanının değişmesinin sonrasında da para politikasının devamlılığını beklediklerini ifade eden Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın Başkan Fatih Karahan döneminde de enflasyonla mücadeleye öncelik veren geleneksel para politikası çerçevesini sürdürmesini beklediğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.