Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken açıklama 'Borsa hesapları iyi okusun'

Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken açıklama 'Borsa hesapları iyi okusun'
Açıklamaları ile adından söz ettiren ünlü ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş, Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası başkanlığından istifa etmesinin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'ndaki yeni atamanın ardından özellikle Borsa yatırımcılarına seslendi.

Merkez Bankası faiz politikalarına ilişkin sıklıkla paylaşımlarda bulunan ekonomi hocası Özgür Demirtaş Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan'ın atanmasının sonrasında bir açıklama yaptı.

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığından istifa kararı ve Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan'ın atanmasının, ekonominin tepesindeki bu görev değişiminin Borsa üzerinde yıkıcı bir etkisi olması beklenmişti.

ozgurdemirtas.jpg

Merkez Bankası Başkanlığı için öne çıkan isimler Fatih Karahan ve Cevdet Akçay olmuştu. Atamanın öncesinde Prof. Özgür Demirtaş da Cevdet Akçay'ın Merkez Bankası Başkanlığı için uygun bir isim olduğunu söyleyerek kendisini desteklemişti.

Çok kötü başka bir tercih yapılmasından korktuğunu dile getiren Özgür Demirtaş, yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da gayet eğitimli ve liyakatli bir isim olduğunu belirterek asıl önemli olanın Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına hız kesmeden devam etmesi olduğunu vurguladı.

gayeerkanyan.jpg

'ÖZELLİKLE BORSACI HESAPLARI OKUMASI LAZIM'

Gaye Erkan'ın görevden alınmasının kötü olacağının kötü olacağını düşünen borsacıların yanıldığını belirten Özgür Demirtaş bu borsacıların ortalığı ayağa kaldırdıklarını ama öyle olmayacağını söyledi.

Gaye Erkan'ın görevden alınmasının piyasalar için olumlu olduğunu söyleyen Özgür Demritaş, "Hafize hanım ile ilgili iddialar kurumun ciddiyeti açısından risk idi." ifadelerini kullandı ve bu durumun Naci Ağbal'ın durumu ile karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

'UMARIM MAHÇUP OLMUŞLARDIR'

Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'ndan ayrılmasının Borsa için kötü olacağını düşünenlerin çok eğitimli olmadıkları için panik yaşadıklarını söyleyen Demirtaş "Hafize hanım ayrılınca Borsa etkilenmez, nasıl GİDECEKTİYSE öyle gider. Yani Çıkacaktıysa çıkar, Düşecektiyse düşer." diye konuştu.

Demirtaş mesajında Merkez Bankası'na Fatih Karahan atamasının Türkiye için olumlu olması dileğinde bulundu. " Yapısal reformların yapılmasını ve Bu ekonomik krizden biran önce çıkılmasını ülkem için DİLİYORUM." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.