Diş ağrısını yok eden 5 yöntem Uyutmayan ağrıya son

Diş ağrısını yok eden 5 yöntem Uyutmayan ağrıya son
Aksi gibi gece başlayan ve bir türlü geçmeyen diş ağrısı nedeni ile sabahı sabah ediyorsanız size ağrıyı yok edecek 5 önerimiz var.

Eğer dişiniz gündüz vakti ağrırsa bir diş kliniğine, hastaneye ya da en kötü ihtimalle bir eczaneye giderek yardım alma şansınız olabilir. Ancak gece bastıran bir diş ağrısı ile kendi kendinize baş etmek zorunda kalabilirsiniz.

Doktora ulaşıncaya kadar diş ağrınızı yok etmeye yarayacak yöntemleri bilmiyor olabilirsiniz. Bu yöntemler basit olduğu kadar malzemeleri de her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Üstelik sağlığınızı da hiç bir tehlikeye atmıyor, diş rahatsızlığınızın ilerlemesine neden olmuyor. İşte size diş ağrısını yok eden 5 başucu yöntemi.

SARIMSAK MUCİZESİ

Eğer sarımsak kokusuna hassasiyetiniz yoksa ya bu ağrıyı çekeceğime katlanırım diyorsanız bir iri diş yada iki orta boy sarımsak işinizi görecektir. Sarımsaklarınızı krem kıvamına gelinceye kadar dövün. Bu ezmeyi ağrıyan yerdeki diş etlerinize yedirin. Bir süre sonra ağzınızda hafif bir uyuşma ile birlikte diş ağrınızda da azalma olacak. Eğer ağrınızın iltihaplanma türü bir nedeni varsa sarımsak iltihabın kurumasına da yardım edecektir.

sarimsak.jpg

KARBONAT VE TUZ

Bir bardak suya atacağınız 2 tatlı kaşığı karbonat ve 2 tatlı kaşığı tuz ağrınızı geçirmekte yardımcı olabilir. Bu su ile ara ara ağzını çalkalayıp gargara yapın. Bu karışımı bir süre ağzınızda tutmaya çalışın. Yalnız dişinizde kırık ya da çürük varsa soğuk su daha da sızlamasına neden olur. Ilığa yakın sıcaklıkta bir su ile bu karışımı hazırlamanızı öneririz. Bu karışım ağızda mikrobik bir durumun oluşmasını da engelleyecektir.

gargara.webp

KARANFİL, KARANFİL YAĞI

Eskilerden beri diş ağrısı denildiğinde ilk akla gelen bitki karanfildir. Yaşlılarımız dişçiye gitmek yerine uzun zaman ağrıyan dişlerine kuru karanfil sıkıştırdığı bilinen bir gerçek. Ancak doktorlar da diş ağrılarını baskılamak için karanfilin kullanılabileceğini belirtiyor. Ancak doktora gelinceye kadarki süreler için.

karanfil.jpg

Eğer evinizde kuru karanfil yerine karanfil yağı bulundurursanız bu çok daha etkili. Ağrıyan bölgelere karanfil yağı sürmek ve dişe damlatmak size sabaha kadar zaman kazandıracaktır.

HİÇBİR ŞEY BULAMIYORSANIZ KEKİK

Kaynamış suda 5 dakika bekleteceğiz kekik dış ağrınıza iyi gelecektir. Yalnız kekiği su ile birlikte kaynatmayın, kaynar suda bekletip çay gibi süzün. Kekik özünü suya verdikten sonra bu suyu ağzınızın içinde tutabildiğiniz kadar tutun ve tekrarlayın. Eğer boğaz ağrısı, bademcik iltihabı gibi rahatsızlıklarınız varsa kekik gargarası bunlara da iyi gelecektir.

KAN AKIŞINI AZALTMAK

Kafanızı dik tutarak diş bölgenizi kan akışını azaltabilirsiniz. Kan akışının azalması ağrıyı da hafifletecektir. Bunun için ara ara ağrıyan kısma dışarıdan buz tutabilirsiniz. Eğer uyumak istiyorsanız başınızın altına çift yastık koyarak başınızı bedeninizden biraz yukarıda tutmaya çalışın.

Yalnız hatırlatmakta yarar var. Bu yöntemlerin hepsi size sadece sabaha kadar zaman kandıracak ve doktora gidene kadarki zamanı eziyet olmaktan çıkarmaya yarayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.