AYM'den ikinci Can Atalay kararı

AYM'den ikinci Can Atalay kararı
AYM, Can Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi tutuklu bulunan milletvekili Can Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı verdi.

AYM Kararın, "Anayasa’nın 67. Maddesi'nde güvence altına alınan seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile 19. Maddesi'nde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının 3 karşı oy ve oy çokluğu ile ihlal edildiğine karar verilmiştir" ifade edildi.

AYM'NİN İLK İHLAL KARARI

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay avukatları, "müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi" istemiyle Yargıtay'a başvurmuştu.

ekran-goruntusu-2023-12-21-132220.png

Yargıtay'ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurusunda bulunmuş ve mahkeme "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine ve Atalay'ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Anayasa Mahkemesi'nce Atalay'ın yeniden yargılanması ve tahliyesi istemiyle yerel mahkemeye gönderilen dosya ve yerel mahkemece karar verilmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne iletilmiş, söz konusu ceza dairesi ihlal kararına uyulmamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.