Yargıtay son noktayı koydu 'Bunu yapmayan sürücüler cezaevine girecek'

Yargıtay son noktayı koydu 'Bunu yapmayan sürücüler cezaevine girecek'
Yargıtay'dan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren flaş kış lastiği kararı geldi.

Yargıtay'ın vermiş olduğu kararda sürücünün bir kazaya karışması durumunda suçu olmasa dahi kış lastiği olmadığı takdirde hapis cezası alabilecekler.

Yargıtay kararına göre;

Kocaeli Gebze’de yaşanan bir olayda kış lastiği takmayan bir sürücü bir kazaya karışıyor ve bu durum vatandaşın ölümüne neden oluyor. Mahkeme, sürücüyü taksirle öldürme suçundan dolayı cezaya hükmediyor.

kaza.jpg

Yargıtay ise bu duruma son noktayı koydu. Bilinçli taksir olduğunu söyleyen Yargıtay, sürücünün kış lastiği takmadığında böyle bir kazaya sebebiyet vereceğini öngördüğünü belirtiyor.

Yargıtay, daha fazla ceza ile cezalandırılması gerektiğine hükmediyor.

CEZAEVLERİNE GİREBİLECEKLER

Açıklama yapan Avukat Fatih Şen “Sürücüler kışın kış lastiklerini takmadıklarında ya da yönetmeliğe aykırı bir duruma imza attılarsa da artık bilinçli taksirden dolayı cezalandırılacak ve cezaevlerine girebilecekler.” ifadelerini kullandı.

İhmal oranına göre 2 yılın üzerinde cezalar verileceğini söyleyen avukat Şen, “Ne kadar şeyi ihmal ettiğine dair mahkemeler değerlendirmede bulunacak. 5 yıl da ceza verebilirler bununla alakalı 7 yıl da verebilirler.” diye konuştu.

avukat.jpg

Öte yandan İstanbul Valiliği kış lastiği takma zorunluluğu uygulamasının 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona ereceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.