Aşk Adası başlamadan RTÜK radarına takıldı 'Fragmanı olay çıkardı'

Aşk Adası başlamadan RTÜK radarına takıldı 'Fragmanı olay çıkardı'
İngiltere’den ithal program ‘Aşk Adası’ 14 Şubat’ta yayınlanan ilk tanıtımıyla dijital mecralarda dönmeye başlamıştı. Konuyla ilgili RTÜK Başkanından dikkat çekici bir açıklama geldi.

Dijital dizi ve film platformu GAİN’de yayınlanması planlanan ancak yayın tarihi daha belli olmayan Aşk Adası adlı program Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından takibe alındı. Henüz yayına başlamamasına rağmen merak konusu olan Aşk Adası programı yayınlanacak mı diye sorgulanmaya başladı.

askadasi7.png

RTÜK BAŞKANI TAKİBİ DUYURDU

Tartışmalara konu olan ve İngiltere’nin müstehcen programından alınan Aşk Adası’nın ilk fragmanı YouTube üzerinden yayınlandı. Henüz GAİN tarafından yayınlanmayan ancak sosyal medya mecralarında dönmeye başlayan fragmanla ilgili RTÜK de harekete geçti.

Henüz dijital platformda ne zaman yayın hayatına başlayacağı bilinmeyen Aşk Adası adlı realty-show programıyla ilgili ön inceleme başlatıldı. Konu, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından sosyal medya hesabında gündeme getirildi.

askadasiiiidofhfiguhfiguh.jpg

AŞK ADASI PROGRAMI YAYINLANACAK MI?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabından RTÜK adına yaptığı açıklamada, ‘Aşk Adası’ adlı yapımla alakalı gereken ön incelemenin başlatıldığını duyurdu.

Şahin, bir dijital medya platformunda yayınlanacağı konuşulan yapımla ilgili yapılan araştırmada, tanıtım filminin bu platform tarafından değil, yapımcı firmanın onay almadan yayınladığını tespit ettiklerini açıkladı. Bunun üzerine açıklamasını sürdüren Şahin, “Toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyen RTÜK’ün konuyu yakından takip ettiğinin bilinmesini önemle kamuoyuna arz ederiz.” ifadelerini kullandı.

rtuk.jpg

Programın yayınlanıp yayınlanmayacağı ya da revize mi edileceği bu açıklamanın üzerine merak edilmeye başlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.