Apple kullanıcıları dikkat 'Bu güncellemeyi yapan yandı tüm bilgileriniz çalınabilir'

Apple kullanıcıları dikkat 'Bu güncellemeyi yapan yandı tüm bilgileriniz çalınabilir'
Bilgisayar güncellemeleri, performansları yükseltmek için önem arz ediyor. Ancak güvenliğiniz için tehlikeli olabilir. Hackerların yeni yöntemi bu kadar da olmaz dedirtti. İşte detaylar...

Siber dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi. Üstelik akla hayale gelmeyecek bir yöntem kullanıyorlar. Bilgisayar kullanırken, performansı gereği uygulamaları güncel tutmanız önem arz ediyor. İşte tuzak tam da burada devreye giriyor.

Son aylarda sahte tarayıcı güncelleme dolandırıcılığı olarak isimlendirilen “ClearFake” dolandırıcılığı dikkat çekiyor. Özellikle temmuz ayından bu yana Windows sistemlerini hedef alan dolandırıcıların yeni hedefi Mac kullanıcıları oldu.

SİBER TEHDİT UZMANI UYARDI

Siber tehdit uzmanı Ankit Anubhav, 17 Kasım’daki gönderisinde “Binance blockchain’i kötüye kullanan dolandırıcıların sadece sahte tarayıcı güncellemesi kullanmadıkları konusunda uyardı. Bu kötü niyetli siber kimlik avı planı, hem telefon hem de Macbook kullanıcılarını, güvenliği ihlal edilmiş sitelerde görünen sahte Chrome güncellemeleriyle tuzağa düşürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.