Telefonunuzu şarj ederken bu hatalara düşmeyin 'Bataryasını öldürmeyin'

Telefonunuzu şarj ederken bu hatalara düşmeyin 'Bataryasını öldürmeyin'
Cep telefonlarının şarj edilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken durumlar var. Özellikle bu 3 durumda şarj etmek cep telefonları için oldukça tehlikeli.

Yurt Haber'in Haberine Göre; Akıllı telefonunuzun şarj seviyesi dipleri gördü. Ekrana baktığınızda pil yüzdesi 15-20'lerde görüyorsunuz. Peki bu durumda ne yapmalısınız? Sonuna kadar şarjın bitmesini mi beklemelisiniz yoksa hemen prize mi koşmalısınız? Cep telefonunuzu hangi durumlarda şarj etmemelisiniz?

ekran-goruntusu-2023-11-26-211705.png

Öncelikle, soğuk bir günde eve döndükten hemen sonra telefonunuzu şarj etmemelisiniz. Bir diğer durum, çok sıcak bir odada iseniz prizden uzak durmalısınız. Üçüncü ve sonuncu durumda ise mobil cihazınızda oyun oynamanız veya bazı uygulamaların indirilmesi halinde telefonu şarj etmemeniz gerekmektedir. Peki ama neden?

ekran-goruntusu-2023-11-26-211716.png

HANGİ DURUMLARDA TELEFONU ŞARJ ETMEMELİSİNİZ?

Birçoğumuz işten ya da okuldan eve gelir gelmez hemen cep telefonunu şarj etmek için prize koşar. Ancak kışın bunu yapmaktan bir an önce vazgeçmelisiniz. Sonuçta telefon düşük sıcaklıklara maruz kalırsa pil şarj işlemi başlayamaz ve bu yasak çok basit bir şekilde açıklanıyor:

Akıllı telefon ciddi sıcaklık değişimleri yaşayabilir. Bu da pilin durumunun ciddi şekilde bozulmasına yol açabilir. Bu nedenle soğuk bir günde eve döndüğünüzde cep telefonunuzun yüzeyinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve ancak o zaman cihazı şarj etmeye başlayın.

micro-5.jpg

Odadaki sıcaklık çok yüksekse, şarj olan cep telefonu ekstradan ısınır. Telefonun aşırı ısınmasını önlemek için daha serin bir odada şarj edin:

Perdeleri indirin, klimayı açın ve cihazı yerleştireceğiniz komodinin artık doğrudan güneş ışığına maruz kalmadığından emin olun. Cihaz şarj olurken aktif olarak çalışmaya devam ederse cep telefonunun aşırı ısınma riski yüksek kalır. Şarj cihazını akıllı telefonunuza bağlamadan önce oyunları devre dışı bırakın, tarayıcıyı kapatın ve indirme işleminin bitmesini bekleyin. Bu kurallara uyarak cep telefonunuzu daha uzun süre kullanmayı garanti altına almış olursunuz.

Ayrıca az bilinen bir öneri de pilin tam kapasiteye ulaşana kadar şarj edilmemesidir. En iyi seçenek %75'e ulaştığında şarjı durdurmaktır

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.