Açıklama Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi Asgari ücret için tarih verildi

Açıklama Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi Asgari ücret için tarih verildi
Asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda vatandaşlar heyecanla beklerken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

20 milyon çalışanı ilgilendiren gelişmeler devam ediyor. Çalışanların merakla beklediği asgari ücret zammında hakkındaki gelişmeler görüşmeler gün geçtikçe netleşiyor. Yapılan açıklamalara göre, 2024 yılı içerisinde asgari ücretin tek zam yapılması yapılabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin yılda bir kez yapılması gerektiğini belirterek, “Temmuz'da olduğu gibi, ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten yılda hep bir kezdi, yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Işıkhan, son yaptığı açıklamada, asgari ücretin herkesin kabul edebileceği bir seviyede belirlenmesi için çalıştıklarını, enflasyonla mücadelede asgari ücretlilerin haklarını korumaya devam edeceklerini söyledi.

nyny.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Asgari ücret artışı biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Asgari ücret konusu için yapılan ilk toplantı 11 Aralık, ikinci toplantı ise 17 Aralık’ta gerçekleştirildi.

Asgari Ücret Komisyonu, işçi ve işverenin katılımı ile çalışanların ücretini belirlemek için yılın son ayında toplanır. Bu yıl, komisyonun 3. toplantısı henüz gerçekleşmedi. Çalışanlar, asgari ücretin ne kadar olacağını ve hayat pahalılığına karşı nasıl korunacaklarını merak ediyorlar.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

2024 yılı için asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Komisyonu, üçüncü toplantısını yapacak. Toplantının tarihi henüz belli değil ancak işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin önümüzdeki hafta bir araya gelmesi planlanıyor.

AKBAŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA: CUMA GÜNÜ AÇIKLANABİLİR

Asgari ücret zammının merakla bekleniyor. Bu konuda son açıklamayı ise AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptı.

Akbaşoğlu, Asgari ücret ile ilgili hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz alım gücünü arttıracak bir perspektifi çerçeveyi ortaya koyacağız işçi kardeşlerimize çalışan kardeşlerimize bunu ifade etmek isteriz.

Üçüncü görüşmeyi inşallah önümüzdeki hafta yapıp aralık ayı içerisinde önümüzdeki hafta pazartesiden itibaren asgari ücret tespit komisyonu tekrar bir araya gelmek suretiyle cuma gününe kadar belli olacaktır. Bu hafta içerisinde memur ve memur emeklilerine yüzde 50’ye yakın bir zammın söz konusu olacağı ortaya çıkıyor. dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.