Ünlü ekonomist canlı yayında açıkladı ‘Borsa’da o hisseler yatırımcısını havalara uçuracak’

Ünlü ekonomist canlı yayında açıkladı ‘Borsa’da o hisseler yatırımcısını havalara uçuracak’
Ünlü ekonomist, borsa’da kazandıracak ve kaybettirecek olan hisseleri açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zalyut, yeni yılda Borsa’da kazandıracak ve kaybettirecek olan hisseleri açıkladı.

Birçok yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek için farklı yolları tercih ediyor. Onlardan bazıları döviz, altın, kripto piyasası, konut ve arsa oluyor.

Fakat son dönemde mevduat faizlerindeki artış ve BİST’te yaşanan sert düşüşler sonrası yatırımcılar borsadan çıkmaya başladı.

borsa.jpeg

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zalyut, yapılan düşüşün bir yıldırma politikası olduğunu belirtirken, dipten yabancının mal toplama taktiği olduğunu altını çizdi. Zalyut, “Borsada bu mal toplanma işi bittiği zaman yeni yılla beraber yukarıya doğru hareketlenecek. Çünkü enflasyon ve kur zaten otomatik olarak bu borsanın yukarıya gitmesine bir enerji verecek.” dedi.

evren.jpg

Zalyut konuşmasından sonra yeni yılda kazanç sağlayacak ve uzak durulacak yatırım araçlarını açıkladı. Zelyut ayrıca getiri rakamlarını da paylaşırken şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu Grubu Holding 197 TL kapanış var, Burada bir 300 TL gibi bir fiyat bekliyorum. Akcansa’da beklentim yüzde 40 ve 43 civarında. 190 TL gibi olur.

Albaraka Türk baktığımda beklentim yüzde 30 civarında işte 5 TL ila 5,5 TL arasında olacak. Aygaz’da 121.6 kapanış görünüyor, beklentim yüzde 60 ila 64 civarında 200 lira bir fiyat karşımıza gelebilir.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan beklentim yüzde 40 civarında 10 TL’ye gidebilir.

Enerjisa’da yüzde 62’lik potansiyel görüyorum. Ford Otosan’da beklentim 1000 TL, yüzde 34’lük bir artış bekliyorum. Galata Wint Enerji’de bilançoya baktığımda 552 milyonluk bir yatırımı var, yüzde yüz artışı yatırımlarla olabileceğini düşünüyorum.

Mavi Giyim’de 146 TL beklentim var, yüzde 40 artış olacak.

Türk Hava Yolları’nda 380 lira beklentim var. Yüzde 60'lık bir getirisi olacak. Tav Holding’de en az yüzde 60 veya 66 getiri yaparak 180 TL olabilir.

Turkcell dersek en az yüzde 45 getirisi ile 80 TL fiyatla karşımıza çıkabilir. Teknosa'ya baktığımda da yüzde 40 artışla 45 TL beklentim var.

Tofaş'ta yüzde 55 artışla 330 TL civarı bir beklenti olabilir.

Demir çelik, sigorta, toptan şirketlerinden, Akbank dışında kamu bankalarından ve Pegasus'dan uzak duruyorum.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.