Mehmet Şimşek kapalı kapılar ardında açıkladı 'Kira zam sınırı kaldırılıyor'

Mehmet Şimşek kapalı kapılar ardında açıkladı 'Kira zam sınırı kaldırılıyor'
Bakan Şimşek basına kapalı toplantıda açıkladı. Kira zam sınırı kaldırılacak.

Türkiye’de konut fiyatları pandemi dönemiyle beraber tarihi zirvelere ulaştı. Konut fiyatlarındaki artış en çok kira fiyatlarını vurdu.

Enflasyonun yanında yabancı uyrukluların da Türkiye’ye gelip ev tutması ülke genelinde kira artış trendini başlattı. Böylece ev sahipleri ile kiracı arasındaki zam kavgaları başladı.

Türkiye genelinde yaşanan kira kavgaları ülkenin gündemine oturdu. Ev sahiplerinin bir anda yüzde 100’ün üzerinde zam yapması kiracıları çileden çıkarttı.

Mahkemeler kiracı ve ev sahipleri davaları ile doldu taştı. Bunun üzerine hükümet bir takım önlemler almaya başladı.

64e5d1b1ae0a8f1b58e4ad52.webp

2 TEMMUZ 2024'E KADAR UZATILDI

Kira uyuşmazlığında mahkeme yolunu tutan taraflar için ara bulucular devreye girdi. 1 Eylül’de başlayan uygulamaya birçok ev sahibi ve kiracı başvurdu.

Öncesinde ise kira artışlarına yüzde 25 üst sınır getirildi. 2022 yılında başlayan uygulama 2023 Temmuz ayına gelindiğinde sona ermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu uygulamanın 2 Temmuz 2024 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.

Kiracılar bu gelişme üzerine derin bir nefes alsa da birçok ev sahibi bu düzenlemeyi delerek kiracılarıyla sorun yaşamaya devam ediyor.

YENİ DÖNEM UYGULAMA KALKACAK

Barınma krizine neden olan kira zamlarına ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Ekonomist Nedim Türkmen Sözcü’deki köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı’nın iş adamlarıyla basına kapalı olarak yaptığı toplantıda neler konuşulduğunu yazdı.

Bakan Şimşek, kapalı kapılar ardında yaptığı toplantıda konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının yeni dönemde uzatılmayacağını dedi.

Bu durumda yüzde 25 sınırına rağmen kira artışlarının tam anlamıyla önüne geçilemezken uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte barınma krizi daha da derinleşeceğe benziyor.

mehmet-simsek-amac-krediye-erisimi-kolaylastirmak-ve-tlye-gecisi-ozendirmek-chtk.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.