Ali Yerlikaya 'Kalkan-4' operasyonunu duyurdu '37 ilde binlerce kaçak göçmen yakalandı'

Ali Yerlikaya 'Kalkan-4' operasyonunu duyurdu '37 ilde binlerce kaçak göçmen yakalandı'
Ali Yerlikaya 37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve kaçak göçmenlere yönelik “KALKAN-4” operasyonun detaylarını paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve kaçak göçmenlere yönelik düzenlenen "KALKAN-4" operasyonlarını duyurdu. Operasyonda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 568 kaçak göçmen yakalandı.

37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve kaçak göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-4” operasyonları kapsamında 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 568 kaçak göçmen yakalandı.

ali-yerlikaya-1231.jpg

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 37 ilde jandarma ve polisimiz tarafından gerçekleştirilen 126 ayrı yere operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda; 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü kıskıvrak yakalandı. Bunlardan 41’i tutuklanırken 7’si hakkında adli kontrol verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor.

k4-001.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Operasyonları koordine eden valilerimize, operasyonları düzenleyen jandarmamızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” dedi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.