3600 ek gösterge bekleyen memurlar dikkat Kabine bugün toplanacak Öğretmen ataması da dört gözle bekleniyor

3600 ek gösterge bekleyen memurlar dikkat Kabine bugün toplanacak Öğretmen ataması da dört gözle bekleniyor
Yakın zamanda tamamlanan yerel seçimlerin ardından, yarın gerçekleştirilecek olan ilk Kabine Toplantısı büyük bir önem taşıyor. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, bölgesel güvenlik, terörle mücadele, ekonomik gelişmeler ve seçim sonuçları gibi kritik konular ele alınacak. Ayrıca, öğretmen atamaları ve Erdoğan tarafından ‘Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz’ dediği 3600 ek gösterge düzenlemesi de gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye'de gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kabine toplantısının ana gündem maddelerinden biri bu sonuçların detaylı analizi olacak. Bakanlar, ilk defa bir araya gelecekleri bu toplantıda, kendi bölgelerindeki seçim sonuçlarını masaya yatıracak.

ORTADOĞU'DA YAŞANAN GERİLİM MASADA

Ortadoğu'daki mevcut durum, toplantının önemli konularından biri olarak öne çıkıyor. İsrail ve İran arasında süregelen gerilim, Türkiye'nin bölgedeki istikrar için atabileceği adımlarla birlikte değerlendirilecek. Ayrıca, Gazze'de yaşanan son gelişmeler ve Türkiye'nin bölgeye yönelik insani yardım faaliyetlerinin gözden geçirilmesi de gündemdeki yerini alacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele konusu da kabine toplantısında ele alınacak başlıklar arasında bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede güvenliği sağlamak amacıyla yürüttüğü operasyonlar ve bu operasyonların son durumu, toplantıda masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ay sonunda gerçekleştireceği Irak ziyareti öncesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin de değerlendirilmesi bekleniyor.

ÖĞRETMEN ATAMASI VE 3600 EK GÖSTERGE BEKLEYENLER DİKKAT

Türkiye'de ekonomik gelişmelerin detaylı bir incelemesi yapılacakken, özellikle enflasyonla mücadele ön planda tutuluyor. Ayrıca, öğretmen atamaları ve 3600 ek gösterge gibi önemli meselelerin ele alınacağı kabine toplantısı yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin detaylarını paylaşmış ve bu düzenlemeyle birlikte, hem çalışan hem de emekli olan 5,3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin güncellendiğini belirtmişti.

Erdoğan, ayrıca, bazı özel durumlar hariç, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge puanlarının 600 puan artırıldığını ifade etmişti. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ilk defa ek gösterge verdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birinci dereceye yükselen tüm memurlarımızın faydalanacağı şekilde 3600 ek gösterge düzenlemesini genişleteceğimizi duyurmuştuk. İnşallah bu sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.