Mehmet Şimşek'ten flaş hamle İndirim uygulanmayacak

Mehmet Şimşek'ten flaş hamle İndirim uygulanmayacak
Bir firma, kazara yanlış bir hesaba para gönderdi ve bu durumun vergi indirimi olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini Maliye Bakanlığı'na iletti. Bakanlık bu konuda beklenmedik bir cevap verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi mevzuatı hakkında karşılaşılan belirsizliklerle ilgili olarak bireylerin ve işletmelerin sorularını yanıtladı. Bu sorular, her bir vergi mükellefinin erişebildiği bir platform aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, gazeteci Neşe Karanfil'in raporuna göre,“Siber saldırılar sonucu yapılan ödemelerin vergi durumu” başlığı altında bir soruyu inceledi.

Olayda, bir Türk firması Fransa'da bulunan bir tedarikçiden makine ve yedek parça satın almak üzere ödeme yapmış, fakat tedarikçinin banka bilgilerinde bir değişiklik olmuş ve güncellenmiş bilgiler e-posta yoluyla firmaya iletilmiş.

İadenin tamamlanmasının ardından, tedarikçi tarafından yeniden gönderilen e-postada belirtilen hesap numarasına ödeme gerçekleştirilmiş, ancak tedarikçi ödemenin kendi hesaplarına ulaşmadığını ifade etti. Banka tarafından yapılan detaylı incelemeler neticesinde, tedarikçinin e-posta hesabının siber saldırıya maruz kaldığı ve ödemenin dolandırıcıların hesabına gönderildiği ortaya çıktı.

VERGİ İNDİRİMİ YOK

Şirket, bu ödemenin şirket kazancının hesaplanmasında gider olarak kabul edilip edilemeyeceğini Gelir İdaresi Başkanlığı’na sordu.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, “Bu kurallar ve açıklamalara göre, şirketinizin e-postası siber saldırganlar tarafından ele geçirilerek sahte banka hesabına yapılan ödemeler, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları’nda indirilebilecek giderler arasında yer almadığından, şirket kazancınızın hesaplanmasında gider olarak dikkate alınamaz” şeklinde bir yanıt verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.