Tanju Özcan'dan yabancı öğrenci çıkışı! 'Astronomik zam yapacağız'

Tanju Özcan'dan yabancı öğrenci çıkışı! 'Astronomik zam yapacağız'
Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, kentteki yabancı üniversite öğrencilerinin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacaklarını söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversite’ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Karabük Üniversitesi sayesinde, eski rektörün sayesinde ve eski rektörün akıl hocası dediği İbrahim Kürtül sayesinde bütün dünyaya rezil olduklarını söyledi. Tanju Özcan kente bu şekilde getirilen öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacaklarını açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Özcan, Karabük Üniversitesinde özellikle Afrika’dan gelen öğrencilerin sayısında yaşanan artışın şu anda Abant İzzet Baysal Üniversitesinde de yaşanmaya başladığını vurguladı.

Tanju Özcan, Bolu’daki yabancı öğrenci sayısının 3 yılda 15 katına çıkmasının normal olmadığını söyledi. Artan yabancı öğrenci sayısı nedeni ile artık sosyal medyada bile Karabük ile dalga geçen paylaşımlar yapıldığını belirten Tanju Özcan kentte ahlaki sorunların baş gösterdiğin söyledi. Gelen öğrencilerin kendi ülkelerinde hangi okuldan mezun olduklarının bile bilinmediğini belirten Tanju Özcan " Bazı ajanslar türedi. Bu ajansa Somali’den başvuruyor. Ajans bunlara diyor ki ‘Şu üniversiteye senin kaydını yaptırırsak 18 bin liraya mal olur’ diyor. Üniversite bu öğrencilere karşılık 3-5 kuruş para alıyor ama üniversiteye maliyeti çok daha fazla oluyor” diye konuştu.

Tanju Özcan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile öğrencilerin getirilmesini organize ettiğini iddia ettiği İbrahim Kürtül’ün görevden alınmasını istedi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığını, Valiyi göreve davet eten Özcan "Bu rektör derhal görevden alınmalıdır. Bolu üniversitesini, taşra üniversitesi bellediniz de buraya mı çökmeye çalışıyorsunuz?" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.